CENTRUM TANCE: Letní dětský taneční tábor

CENTRUM TANCE: Letní taneční tábor 7.-14.7.2012

Těšte se na tanec, hry, párty, zábavu s lektory Centra Tance, s nimiž poznáte, jak se tančí zumba, orientální tanec, latinsko-americké tance, street dance, salsa …

Tábor je určen pro děti ve věku 7 - 15 let a uskuteční se v rekreačním středisku Růžená na Milevsku.
Pořadatelem, který zajišťuje ubytování, stravu a dopravu je CK Topinka.
Taneční program pod odborným vedením lektorů zaštiťuje Centrum Tance.



PROGRAM: Tanec

    zumba, orientální tanec, rumba, cha-cha, jive, paso doble, samba, break dance, salsa ...
  • Pohybové aktivity - míčové hry, stopovaná, atletika, gymnastika, kineziologie ...
  • Hry v přírodě a výlety po okolí
  • Po dobu tábora bude probíhat celotáborová hra, která vyvrcholí tanečním představením před rodiči poslední táborový den po obědě.
  • Zábavný program po celý den.
  • Večer hry, podporující osobnostní růst dětí a pohybové dovednosti.

 



LEKTOŘI:

Marie Fléglová
Hlavní vedoucí tábora
Lektorka orientálního tance, zumby, flirt dance, kalanetiky a různých fitness stylů je učitelka na základní škole se zaměřením na první stupeň a výtvarnou výchovu. Učí angličtinu, matematiku a český jazyk. Je trenérkou dětského oddílu sjezdového lyžování a horských kol. Vede kroužek moderních tanců. Pořádá lyžařské výcviky, různá sportovní soustředění a závody. Již na pedagogické fakultě byla vychovatelkou na školách v přírodě.
Organizovala již dva ročníky tanečního tábora Centra Tance. Je také členkou taneční skupiny Dancing point, která se zabývá žonglováním s ohněm. Vystupovala pro indickou ambasádu a na různých kulturních akcích se skupinou zabývající se bollywoodským tancem .
Dětem všech věkových kategorií a zájmů se věnuje již od svých 16 let v různých tanečních a sportovních zájmových útvarech.

Nikol Mikesková
Specializuje se na standardní a latinsko-americké tance, zumbu fitness a specializovaný program zumby pro děti zumbatomic. Za svou taneční „kariéru“ posbírala několik medailí a pohárů (sportovec roku Gymnázia F.X.Šaldy), ale největší odměnou navždy zůstanou pochvaly ze stran diváků, porotců, trenérů a rodičů. V současné době se intenzivně se věnuje lektorství a sebevzdělávání v dalších tanečních stylech, jimiž jsou flirt dance a zumba.
Vede výuku dospělých tanečních párů i sólových tanečnic. Výuce dětí se věnuje již od střední školy. Vedla intenzivní lekce na tanečních soustředěních. Učila dětské taneční páry základům standardních a latinsko-amerických tanců. Spoluorganizovala již dva ročníky tanečního tábora Centra Tance.
Je aktivně zapojena do projektu Tanec pro děti.

Dominika Stará
Tanec ji provází takřka celým životem. Ve 3 letech nastoupila do přípravky krasobruslení v Dynamu v Pardubicích. Již tehdy ale projevila svůj zájem pouze o tanec a rodiče ji přihlásili na balet. V 5-ti letech tedy začala navštěvovat ZUŠ v Pardubicích, kde se pod vedením prof. Demlové seznámila se základy baletu, moderního, lidového a scénického tance. To vše rozhodlo definitivně o tom, že půjde ve stopách tance a v roce 1993 nastoupila na Taneční konzervatoř Praha. Zde studovala tanec klasický, moderní – jazz, contomporary dance, charakterní, lidový, flamenco a historické tance. V rámci taneční konzervatoře nastudovala role v baletech Louskáček, Šípková Růženka, Marná opatrnost a Polovecké tance uvedené ve Stavovském divadle v Praze, a také externě spolupracovala s Národním divadlem, kde účinkovala v Labutím jezeře.
Jako lektorka působí již od roku 2001, s výukou začala na ZUŠ v Pardubicích – klasický tanec, vedla hodiny klasického a moderního tance pro tanečníky latinsko-amerických tanců, v Praze poté vedla na ZUŠ v Ďáblicích taneční přípravku (děti věku 3-6let) a v přidružené taneční skupině učila jazz dance, muzikálový tanec a klasický tanec (děti věku 10-18let). Vedla také hodiny muzikálového a výrazového tance. Během svého lektorského působení vytvořila chorografie pro předtančení na maturitní plesy, módní přehlídky a samostatné performance.
Spoluorganizovala loňský ročník tanečního tábora Centra Tance.

Plán táborového dne:

• Budíček
• Rozcvička – na bázi kineziologie
Snídaně
• Úklid
• Tanec
Svačina
• Oddílové hry
Oběd
• Odpočinek
• Tanec
Svačina
• Oddílové hry
• Hry nebo přidaná hodina tance (přidaná hodina je i mimo tradiční zaměření dítěte)
Večeře
• Večerní program - hry, taneční program ...

Oddílové hry – podporující osobnostní rozvoj dítěte, zahrnují krátké poznávací výlety po okolí i noční bojovku.
O děti se starají oddílový vedoucí, zkušení lektoři Centra Tance po celou dobu tábora.
Děti jsou rozděleni do táborových oddílů dle věku.
Pro tanec jsou rozděleni do kroužků dle typu tance, který si vybraly.
Nabídka zahrnuje: zumba, orientální tanec, latin dance, break dance, salsa.

PROPOZICE

UBYTOVÁNÍ:
Chatky po čtyřech a šesti osobách. V chatičkách jsou k dispozici přikrývky, polštáře a čisté ložní prádlo. Splachovací toalety, sprchy, teplá voda na hlavní budově. Jídelna se stravováním z talířů, taneční prostory v pevné budově. Několik sportovišť a pláž u rybníka přímo ve středisku.

ZDRAVOTNÍ ZABEZPEČENÍ:
Zajišťují profesionální zdravotníci v samostatné táborové ošetřovně.
Při nástupu na tábor rodiče podepisují Prohlášení o bezinfekčnosti - formulář k vyplnění ke stažení: Prohlášení o bezinfekčnosti, případně léky, které dítě dlouhodobě užívá. Předem je nutné zaslat kopii Kartičky pojištěnce a Prohlášení lékaře - formulář k vyplnění ke stažení: Prohlášení lékaře.

STRAVOVÁNÍ:
Stravování formou plné penze s dopoledními a odpoledními svačinami, včetně pitného režimu.
V případě speciální diety uveďte požadavek k přihlášce.

CENA TÁBORA:
4.490,- Kč.
V ceně je zahrnuto: Strava 5x denně, pitný režim, doprava z Prahy do střediska a zpět, ubytování, ložní prádlo, program, profesionální lektoři tance, zdravotník, zapůjčení pomůcek (podložky, rekvizity k tanci apod.), potřeby pro kreativní tvorbu (výtvarné potřeby, ozdoby apod.), pojištění proti úpadku CK, DPH.

POJIŠTĚNÍ:
Dovolujeme si Vám nabídnout doplňkové pojištění Vašich dětí po dobu pobytu na našich akcích.
Cena pojištění je 100,- Kč za dítě a pobyt. Pojištění zahrnuje: Pojištění storno poplatku, úrazu s následkem smrti nebo trvalé invalidity (do výše 100.000,- Kč), pojištění zavazadel v důsledku odcizení ze zamčeného prostoru a pojištění nechtěně způsobené škody. Pojištění může být sjednáno nejpozději 35 dnů před plánovaným odjezdem.
V případě, že máte o toto pojištění zájem, přičtěte k ceně poukazu 100,- Kč.

PLATBA TÁBORA:
Platbu za tábor poukažte na účet CK Topinka 213054037 / 0300 ČSOB, variabilní symbol = číslo Vaší Cestovní smlouvy, nejpozději do 14 dnů po obdržení této smlouvy. Platbu proveďte, prosím, převodem z Vašeho účtu nebo vkladem hotovosti na pokladně libovolné pobočky ČSOB.

DOPRAVA:
Kvalitním zájezdovým autobusem autobusem. Doprava z Prahy do střediska a zpět zahrnuta v ceně.

ODJEZD NA TÁBOR:
Praha 13.00 hod. Ústřední autobusové nádraží Florenc – přestupní uzel metra B a C
Vlastní doprava – příjezd do Růžené v 15.00 – 16.00 hod.

NÁVRAT Z TÁBORA:
Praha 17.00 hod. – tamtéž.
Vlastní doprava – odjezd z Růžené v 15.00 hod.

PROGRAM:
Nadstandardní dětský tábor s výukou tance (zumba, latinsko-americké tance, salsa, merenque, bachata, orientální tanec, hip hop a další)). Vhodné též pro začátečníky - postačí jen zájem o tanec a pohyb. Pro holky i kluky. Dále běžné táborové aktivity: Zábavné soutěže, sportovní a míčové hry, koupání, týmové hry, výlety do okolí, diskotéky, táboráky…
V den návratu 16.7. dopoledne proběhne od 14.00 hod. závěrečné taneční vystoupení. Rodiče všech zúčastněných dětí tímto zveme na slavnostní zakončení tábora - velkolepé taneční show se zúčastní všechny děti!

SEZNAM VĚCÍ NUTNÝCH NA TÁBOR:
4x tričko s krátkým rukávem, 2x košile flanelová, 1x svetr, 1x plavky, 8x spodní prádlo, 8x ponožky, 2x ponožky teplé, 1x pyžamo, 8x kapesníky, 2x tepláková souprava, taneční úbor, velký šátek, 1x čepice se štítkem, 1x pláštěnka do deště nebo nepromokavá bunda, 1x větrovka, 1x malý batoh (chlebník), 1x domácí obuv, 1x holinky, 1x sportovní obuv, 1x turistická obuv, 1x baterka, láhev na pití, hygienické potřeby - mýdlo, zubní kartáček a pasta, šampón na vlasy, hřeben, žínka, jelení lůj, sáček na špinavé prádlo. Podle zálib dále knížku, hudební nástroj atd.
PRO VÝROBU KOSTÝMU: bílé tričko a černé kalhoty, legíny nebo sukni (tyto věci budou použity pro výrobu kostýmu na vystoupení, budou pomalovány a prostříhány)
Upozornění: Seznam věcí je pouze orientační, je na Vás, rodičích, abyste ho doplnili, případně opravili podle individuálních potřeb dítěte tak, aby se mohlo účastnit programu za každého počasí a mohlo se vždy převléknout do suchého oblečení.
Upozornění: Zavazadlo dítěte (jedno – nejlépe kufr) označte jmenovkou dítěte, doporučujeme též označit monogramem všechny věci a podepsat obuv. U menších dětí doporučujeme přiložit též podrobný seznam věcí dítěte.

KAPESNÉ:
Doporučujeme 200 – 500,- Kč (podle věku dítěte). U menších dětí je možno uložit peníze u vedoucích. V místě je možnost nákupů (zmrzlina, chips …) v bufetu, který je otevřený vždy po obědě a po večeři.

UPOZORNĚNÍ: Škody na majetku způsobené vinou dítěte (prokopnuté dveře, rozbitá okna atd.) hradí rodiče (případně hrazeno z pojištění dotyčných) v plném rozsahu.

NEDOPORUČUJEME:
Brát s sebou audiovizuální techniku všeho druhu, mobilní telefony, šperky a jiné cenné předměty (pouze na vlastní nebezpečí). Dále upozorňujeme na přísný zákaz pyrotechnických hraček, kouření a konzumace alkohol. nápojů.

ODHLÁŠENÍ DÍTĚTE Z TÁBORA:
Je možné pouze písemně, a to doporučeným dopisem.

BLIŽŠÍ INFORMACE VÁM RÁDI POSKYTNEME:
Telefon Centrum Tance – informace o programu: 266 190 300 nebo mail: info@centrumtance.cz
Telefon CK Topinka – organizace (přihlášky, platby, ubytování, storno podmínky): 602 403 470 nebo mail: prodej@tabory.cz
Adresa: RS Růžená, 399 01 Milevsko

Otázky a odpovědi

Jsou mé děti v dobrých rukou?
Ano, děti budou mít za vedoucí zkušené lektorky tance. Hlavní vedoucí je učitelka s dlouholetými zkušenostmi ze škol v přírodě a táborů. Všichni vedoucí mají praxi při vedení výuky pro děti.

Pro jak staré děti je tábor určen?
Tábor je vhodný pro chlapce i dívky od 7 do 15 let.

Není tento tábor určen jen pro dívky?
Tábor bude velmi pestrý, vedle orientálního tance se bude vyučovat i latina, hip hop, ale i muzikálový tanec. Navíc součástí každého správného tábora jsou sport a celotáborová hra, takže se určitě budou všichni výborně bavit.

Musí dítě umět tančit?
Nikoli, tábor je určen pro úplné začátečníky i pokročilé.

Fotogalerie - Letní taneční tábor 2010