Rekord plzeňských tanečnic v rámci historického víkendu

Historický víkend v Plzni

V Plzni se 13. a 14. června se konal již tradiční Historický víkend, kromě historického průvodu městem a všech dalších atrakcí byl vytvořen nový český rekord v počtu orientálních tanečnic na jednom místě.

Historický průvod za účasti orientálních tanečnic

Již tradičně se tanečnice Centra Tance podílely na programu Historického víkendu v Plzni, který se letos konal 13. a 14.června za krásného, slunného počasí. Ve 14 hodin se vydal průvod historickým centrem města Plzně. V čele kráčely vlajkonoši, následovaní družinou rytířů v nablýskané zbroji, za nimi skupina žen a mužů v historických kostýmech a před kejklýři se průvodem vlnilo více než100 orientálních tanečnic. Kolem stojící diváci obdivně pokukovali po tanečnicích v exotických kostýmech, v jejichž čele se vlnily dva bílé baldachýny.

VideoVYSTOUPENÍ - PÁSMO, kompozice Mirky Gebouské

Fotogalerie - historický průvod

Nový český rekord byl zapsán v 15:15 hod

Po procházce městem a ukázce rytířského umění, pozval moderátor všechny zúčastněné tanečnice, aby se pokusily vytvořit NOVÝ ČESKÝ REKORD , v počtu orientálních tanečnic na jednom místě. Z reproduktorů zazněla hudba a v místě před pódiem se začalo tančit Habibi v choreografii Mirky Gebouské, hlavní lektorky Centra Tance Plzeň. Tanec, který byl přenášen na velkoplošnou obrazovku byl znamením pro sčítacího komisaře , který se připravoval zjistit, kolik slečen a dam skutečně zatančilo pro návštěvníky plzeňského náměstí. Po vystoupení se všechny tanečnice seřadily a postupovaly směrem ke komisaři, který každé z nich napsal na ruku - někomu i na jinou část těla - číslo.
Číslem, které sčítací komisař zapsal na paži poslední orientální tanečnice bylo číslo 115.
G R A T U L U J E M E !


Děkujeme všem zúčastněným tanečnícím za vystoupení!

Fotografie ze "sčítání" tanečnic