Dovolená s tancem na ostrově Zakynthos - Řecko

Dovolená s tancem na ostrově Zakynthos - Řecko

Letošní dovolená s tancem bude jiná. Voní dálkami, mořem, lávou... Ostrov Zakynthos, nebo také Zanté, je součástí jónského souostroví a je jeho třetím největším ostrovem. Spolu s Kefalonií a Lefkadou tvoří skupinu ostrovů na jih od Korfu. Povrch ostrova je různorodý. V jihovýchodní části jsou úrodná pole, překrásné zálivy a zlatavé pláže. Naopak západní část ostrova je hornatá, s příkrými útesy kolem pobřeží a ve vnitrozemí jsou malebné vesničky, které si zachovávají svou původní tradiční atmosféru. Mírné středozemní klimatické podmínky a bohaté zimní srážky dávají ostrovu hojnou vegetaci, a proto je také často nazýván „Květinou východu“ nebo „Ostrovem vůní“. Typickými produkty této oblasti jsou olivový olej, hroznové víno, grepy a citrusové plody.

Zakynthos Vás jistě okouzlí pohostinností místních obyvatel, nádhernými přírodními sceneriemi a plážemi, které pozvolna klesají do křišťálového moře. Ostrov je také jedním z nejdůležitějších míst, kde se rozmnožuje vzácná středomořská želva Caretta caretta, která se stala jeho neoficiálním symbolem. Toto místo má všechny předpoklady k prožití příjemné dovolené.
Že ještě nevíte kam se tento rok vydáte? Nechte se inspirovat naší roztančenou nabídkou.

Zájezd pro Vás připravila cestovní agentura Centrum Tance ve spolupráci s cestovní kanceláří Mile, která celý zájezd organizačně zajišťuje. Centrum Tance zajišťuje pouze taneční program.

V případě podrobností týkajících se pobytu, ubytování, platby atd. prosím kontaktujete přímo Martinu Štěpařovou z CK Mile (tel. 224 817 926), která je Vám plně k dispozici.

Termín

26. 5. – 5. 6. 2010

Přihláška / Registration

Bohužel jsme nenalezli žádné lekce.

Informace

- předpokládaný odlet 26.5. z Prahy bude ve 12:00
- přílet 5.6. do Prahy v 17:35
Časy prosím berte pouze orientačně, zatím nejsou od letecké společnosti potvrzeny.

Cena dovolené:
Cena za dospělou tančící osobu: 15.490,- Kč
Cena za dospělou netančící osobu: 13.490,- Kč
Cena dítě 2-12 let na 3.lůžku: 8.990,- Kč
Dítě do 2 let zdarma

Lektorky



Srdečně Vás zvou a těší se na Vás Daniela P., Klára S. a Matěj.


Rádi bychom se Vám tímto omluvili za změnu, která nastala v posledních dnech. Lektor Matěj z rodinných důvodů na dovolenou nemůže odjet.
Přesto na Vás čeká bohatý taneční program a můžete se navíc těšit na ochutnávku tribal dance.

Děkujeme za pochopení.
Daniela Pardusová
Daniela Pardusová
Matt Pardus
Matt Pardus

Program:




Dovolená je vhodná pro všechny typy pokročilosti.

Můžete se těšit na pestrý a bohatý taneční program.






Zajímavosti

Hlavní město ostrova - Zakynthos
Hlavní město ostrova, Zakynthos, bylo vybudováno a upraveno v benátském stylu s typickými domy a prostornými náměstími. Díky množství přírodních krás ostrov poskytoval inspiraci umělcům – literátům, hudebníkům i malířům.
Západní pobřeží, kde leží i město Zakynthos, je obklopeno horami a chráněno benátskou pevností. Druhá část, Akrotiri, je zase známá svými výstavnými domy, zahradami, sady a olivovými háji. Léto zde trvá od května do října.
Ostrov nabízí možnosti koupání, rybaření a dalších vodních radovánek ve třpytivých vodách tyrkysového moře.



Kuchyně
Místní kuchyně je ve skutečnosti středozemní kuchyní, jelikož se zde používá ve velkém množství panenský olivový olej a dává se přednost aromatickým bylinkám před ostrým kořením.
Národním jídlem by se mohl nazvat pokrm „sartsa“, což je vařené jídlo s hovězím nebo telecím masem, s rajčetem, česnekem, olivovým olejem, sýrem a orgánem. Specialitou ostrova je taktéž ladotyro, což je pikantní ovčí sýr, který se nakládá a udržuje v hliněných nádobách, které jsou naplněny olejem. Pověstný je i chléb, který pečou obyvatelé ve svých domovech, ale také jejich sladké pokrmy, jako např. mantolato.

Základní informace

- časový posun: + 1 hodina
- úřední jazyk: řečtina
- měna: Euro
- doba letu: cca 2 hodiny a 15 minut
- rozloha: 416 km2 (šířka 20 km, délka 40 km)
- počet obyvatel: cca 38000
- nejvyšší hora: Vrachionas (758 m)




Prožili jsme