Individuální programy s PhDr. Štěpánem Kunstýřem

Pilates na strojích

"Je to jako učit se znovu lézt po čtyřech či chodit. Pilates je nekonečná cesta, často těžká, ale vždy inspirativní, k poznání sebe sama." 

Věděli jste, že díky cvičení pilates budete nejen vypadat mladě, ale budete se tak i cítit? Pomocí jednoduchých odborných cviků začnete ztrácet na váze, zpevníte tělo a z Vašeho života zmizí bolest zad, trapézů, stres i napětí.

"Mé lekce pilates jsou velmi intenzivní, jelikož kladu důraz na stabilitu a aktivaci centra, neutrální nastavení těla a efektivní dýchání. Každou lekci se snažím vybalancovat tak, aby pomohla zachovat či obnovit přirozené a zdravé křivky páteře. Chci po klientech, aby se soustředili na své tělo, aby ho vnímali a naslouchali mu. Také chci, aby o svém těle přemýšleli a respektovali ho."

Permanentky pilates na strojích s PhDr. Štěpánem Kunstýřem

  Platnost Počet lekcí Cena v Kč Přehled lekcí
1 individuální lekce pilates na strojích 100 dnů 1 lekce 1 500,- Kč To mě zajímá

Pro nabídku dostupných termínu nás kontaktujte na e-mailu info@centrumtance.cz

Terapie celého těla - Structural bodywork

"Vrací tělu přirozenou rovnováhu a pohyb. Přináší nové emociální zážitky. Vyzkoušejte a Vaše tělo Vám poděkuje."

Strukturální terapie je technika manuální medicíny zaměřená na měkké tkáně - síť svalů a fascií, které drží tělo pohromadě, dávají mu tvar a regulují jeho pohyb. Tato myofasciální soustava přizpůsobuje svoji strukturu vlivům, potřebám a zážitkům, které na nás během života působí. Nedostatek pohybu v některé části těla může mít za následek bolest či omezení daleko od příčiny problému.

Strukturální terapie obnovuje rovnováhu, navrací části těla na jejich přirozené místo, může také přinést silné emocionální uvolnění a nový prožitek vlastního těla.

Pomáhá odstranit chronické bolesti, "otevřít" dech, a zlepšit držení těla.

Terapie obvykle probíhá ve formátu tří přibližně 90 minutových sezení, které tvoří logický celek. Během nich se postupně pracuje s celým tělem.

  • 1. sezení: chodidla, kolena a pánev
  • 2. sezení: žebra, ramena a lopatky
  • 3. sezení: páteř

Mezi jednotlivými lekcemi je dobré mít alespoň několik dní pauzu (ideálně týden), aby tělo zvládlo vstřebat vše, co se v něm udělalo.

Klient během terapie většinou leží na lehátku nebo sedí na židli. Není přitom pasivní, jako například u masáže, ale drobnými lokálními pohyby spolupracuje s terapeutem, který působí tlakem na konkrétní vrstvu tkáně.

Pro nabídku dostupných termínů nás prosíme kontaktujte na e-mailu info@centrumtance.cz.

Svěřte se do rukou certifikovaného odborníka

 "Všem doporučuji, aby se vždy ptali na vzdělání svého lektora. Chtějte od svého lektora maximum! Nestyďte se zeptat nejen na to, kde, kdy a u koho Váš instruktor studoval, ale i na význam jednotlivých pokynů nebo proč máte konkrétní cvik dělat tak a ne jinak. Chtějte individuální přístup. Když si nejste jistí, jestli danou věc děláte správně či pokud Vás cokoli bolí, požádejte, aby Vás instruktor zkontroloval. Buďte také zodpovědní a vždy instruktora seznamte s případným zdravotním omezením. Existuje nepřeberné množství cviků a jejich modifikací, kterými Vám může lektor daný cvik zjednodušit, ztížit nebo přizpůsobit podle Vašich potřeb a možností. Každý dobrý instruktor Vám vždy rád poradí či odpoví na Vaše otázky."

• AnatomyTrains® Certified Structural Bodyworker,
• Myofascial Taping® Advanced Professional,
• STOTT PILATES© Fully Certified Instructor,
• STOTT PILATES© Intensive Reformer,
• STOTT PILATES© Advanced Matwork, 
• STOTT PILATES© Intensive Mat-Plus®, 
• PILATES INSTITUTE LONDON© Pilates Equipment,
• FACE CZECH ACADEMY- PortDeBras® Basic,
• FACE CZECH ACADEMY- PortDeBras® Intermediate,
• FACE CZECH ACADEMY- BOSU® CORE,
• Škola Pilates Praha - Instruktor Metody Pilates.