Tančení a poweryoga na Porečské riviéře!

Tančení a poweryoga na Porečské riviéře!

Vím, co chci. Tančit! Chci tančit celé léto při vůni borovicového dřeva na pobřeží Jaderského moře, pozorovat klidnou oblázkovou pláž a vlny omývající ohlazené kameny na pobřeží. Chci dýchat teplý ozdravný přímořský vzduch a při tom nemyslet na nic jiného než na své tančící tělo, duši a krásnou přírodu.... Pobřeží Jaderského moře patří údajně mezi oblasti s nejvyšším počtem slunečných hodin na světě.
Přidejte se k nám! Vyrazíme na taneční dovolenou s poweryogou, salsou a sambou do míst, kde bude slunce hýčkat naši pokožku!

Poloostrov Laterna

Lanterna: malý poloostrov a letovisko uprostřed pěkného lesoparku; je součástí vesničky Tar (cca 800 obyv.) v západní Istrii 9 km severně od města Poreč. 3 pláže v Lanterně byly vyznamenány tzv. Modrou vlajkou (mezinárodní ocenění za vysoký standard ochrany přírody, čistotu moře a jeho okolí, úpravnost, vybavení, kvalitní sanitární a bezpečnostní podmínky na plážích a v marinách Pod Tarem se prostírá Tarská zátoka (Tarska draga), u ní malá rybářská osada s vyhledávanou rybí restaurací. Na kopci nad Tarskou zátokou najdete zříceniny románského kostelíka, pozůstatky antické vily, zříceniny kostela sv. Kříže ze 7. - 8. stol. a zbytky obranné věže Stari Tar. Zachovaly se tu také zbytky původních osídlení: ilyrské gradiny (tj. opevněného ilyrského sídla), antické vily a antických hrobů, obětiště.

Poreč: největší a nejnavštěvovanější středisko cestovního ruchu na celém jadranském přímoří. Pyšní se mírným podnebím, bohatou vegetací - především borovým porosty. Součástí Poreče je 400m vzdálený ostrůvek Sveti Nikola. K mimořádně cenným historickým památkám Poreče patří Eufraziova bazilika, zapsaná v roce 1997 do seznamu světového kulturního dědictví organizace UNESCO.

Termín

5.–14. 9. 2008
Odjezd je z Prahy 5.9.2008 kolem 19.00 a příjezd z letoviska je plánovaný na 14.9.2008 v ranních hodinách.
Nezapomeňte v přihlášce vyplnit s kým si přejete být ubytování, jestli jste netančící, na přistýlce, bez jídla a další důležité informace. Děkujeme.

POWERYOGA

Posiluje, protahuje a zklidňuje.

Power jóga je způsob, jak si vydatně zacvičit, ale zároveň se zklidnit, a přitom dobít energii. Souměrně během celé hodiny posilujete a protahujete všechny svaly. Postupem času zjistíte, že máte sílu, jste ohebnější, pružnější, zlepšuje se dech a starosti a problémy zvládáte s klidem.
Po power józe ucítíte svaly, o jejichž existenci jste neměli ani tušení.
Power jóga je dynamická forma jógy. Vznikla na základech jógy s přihlédnutím na dnešní moderní způsob života. Základní princip power jógy spočívá ve správné synchronizaci dechu a cvičebních pozic, které jsou zaměřeny na zpevnění celého těla.
Power jóga zlepšuje fyzickou kondici, formuje postavu, zlepšuje ohebnost kloubů a pružnost svalové tkáně, protahuje zkrácené svaly, účinně likviduje kalorie, zlepšuje držení těla, působí preventivně proti bolestem zad, zlepšuje vnímání a ovládání těla, působí blahodárně na psychiku, podporuje soustředěnost, naučí Vás správně dýchat.
Budete-li cvičit dvakrát až čtyřikrát týdně půl hodiny až hodinu, výsledky se dostaví za dva měsíce.
Vědecké studie prokázaly, že během jedné lekce power jógy spálíte pět až devět kalorií za minutu. Totéž ze sebe dostanete, pokud se vám povede uběhnout 1,6 kilometrů za dvanáct minut, nebo vydržet v plném nasazení hodinu kickboxu nebo step-aerobicu.
Lektorka: Klára T

UPOZORNĚNÍ: Poweryoga je velmi zdravé cvičení pro lidi ve věku 15 až 60 let, je ale nevhodná pro lidi s kardiovaskulárními a respiračními obtížemi!!

SALSA

Salsa je smyslný tanec zaměřený na pohyb těla. Respektuje charakter každé tanečnice. Naučte se projevit svoji ženskost na tanečním parketu.

Salsa si získává srdce všech, kteří ji okusí a poznají volnost projevu. Můžete být dravá, laškovná, smyslná, něžná, romantická… prostě taková jaká jste Vy. Můžete být sami sebou.
"Máte ráda omáčku?“
Taková prostinká otázka by Vás neměla zaskočit. Začnete-li však rozebírat, nač se Vás dotazující ptá, zjistíte, že se Vám na jazyku převaluje mnoho chutí a nevíte, z kterých si vybrat. Jen si představte, kolik už jste jich během života ochutnala a vybrat jen jednu jedinou a s čistým svědomím říci, že ty ostatní opravdu nestojí za zmínku je zhola nemožné … Ta svíčková od babičky s brusinkami … možná ta smetanová s houbami … nejlepší je přeci rajská od maminky … mám raději sladkokyselé nebo více pikantní?
Salsa znamená v překladu „omáčka“. Jak jsme se Vám stačili naznačit v úvodu, omáček existuje nepřeberné množství.
Lektorka: Michaela V

SAMBA

Choreografie jsou sestaveny vždy na konkrétní písničku. Samba je rytmická a svižná, proto se těšte na zrychlený dech a trochu více potu, ale především na velkou legraci, neboť celá choreografie je složena z gest a tanečních pozic, kterými sdělujete okolním lidem texty písní.

Samba pochází z portugalského slova „semba“ a znamená božskou tanečnici. .
Axé je moderní styl samby, který zažíval největší slávu někdy kolem roku 2002. Hudba a tanec axé má svůj původ na severovýchodě Brazílie, ve státě Bahia. Slovo Axé je původně pozdravem v jazyce náboženství candomblé a umbanda, a znamená pozitivní energii. Svůj nový význam pak získalo ve spojení Axé-music.
Hudba axé vzešla z rytmu samby, zjednodušeně se dá říci, že se jedná o „sambu s choreografií“. Veškeré skladby typu axé mají svoji vlastní choreografii, která vychází z textu a vyznačuje se charakteristickými variacemi a pohyby. Tanečník vyjadřuje text písně na kterou tančí. Často zahrnuje sambové kroky, avšak není to pravidlem. Najdeme tam i prvky disko dance, hip hopu a typické karnevalové samby. Jedná se o příjemně sladěnou všehochuť. Její tempo je pomalejší, ale neznamená to, že by byla méně náročná na výdrž. Právě naopak. Díky různorodým prvkům je velmi temperamentní a leckdy na výdrž náročnější než hodina aerobiku.
Cílem tohoto tance je předávat energii, radost a uvolnění. Choreografie bývají jednoduché, hudba veselá, tanec je nabitý smyslností, a navíc se jedná o skvělou aerobní aktivitu.
Lektorka: Jana C

Lektorky

Klára Tampierová
Klára Tampierová
Michaela
Michaela

Pro koho je dovolená určena? (Pokročilost)

Dovolená je vhodná pro všechny typy pokročilosti i pro začátečníky. Na místě budou podle zájmu vytvořeny jednotlivé skupinky tanečnic. Tančit a cvičit budete všechny typy tanců (tj. sambu, salsu a poweryogu).

Program

  • Tanec a poweryoga 2-3krát denně.
  • Malování na tělo (“tetování“).
  • Fakultativní výlety (zajišťuje CK, lze zakoupit na místě)
  • Střídavě se bude tančit / cvičit poweryoga, salsa a samba. Lektorky: Klára Tampierová, Míša Vrabcová, Janička Conceição
    Celý zájezd organizačně zajistí cestovní agentura Centrum Tance ve spolupráci s cestovní kanceláří Capro.

Apartmány Lanterna (po kliknutí se foto zvětší)

Cena

11.990,- s polopenzí

Cena zahrnuje: Ubytování ve dvoulůžkových apartmánech s kuchyňkou, polopenzi - švédské stoly (v případě vyšší ceny), dopravu lux busem s klimatizací, pobytovou taxu, povlečení, závěrečný úklid, pojištění CK proti úpadku, služby delegáta, zajištění prostoru na cvičení, taneční lekce a lekce poweryogy.

Další ceny:
9. 490,- bez stravy
9. 990,- dospělá netančící osoba s polopenzí
7.490,- dospělá netančící osoba bez stravy


Dítě do 2 let s dětskou postýlkou 2.000,-
Dítě 2-12 let s polopenzí na přistýlce 4. 990,-
Dítě 2-12 let s polopenzí na pevném lůžku 7. 490,-
Dospělý na přistýlce s polopenzí 9. 990,-

Záloha: 6000Kč
(Zálohu prosím uhraďte do 5 dnů od přihlášení)

Doplatek je nutné uhradit nejpozději do 10.7. 2008.

Pojištění: zdravotní pojištění není v ceně, doporučujeme uzavřít u CK Capro (tel.č. CK Capro : 257 314 278). V případě zájmu o pojištění proti stornu také kontaktujte prosím CK Capro, nejpozději ale v den doplatku zájezdu.

Před odjezdem (min. 1 týden) obdržíte podrobné pokyny k odjezdu.
V případě, že na dovolenou s Vámi pojede i Vaše dítě, je nutné mít pro něj do autobusu autosedačku.

Pokud jste netančíci, na přistýlce nebo pokud hradíte jinou než plnou cenu (11.990,-), uveďte prosím tuto skutečnost do poznámky u přihlášky. Děkujeme.

Výlety v Lanterně

LIMSKIJ FJORD - výlet lodí s obědem
Čeká Vás prohlídka Poreče, plavba cca 1,5h, prohlídka Limského fjordu, prohlídka Rovinje, oběd na lodi.
CENA : cca 150 KN dospělí = 20 EUR (cca 600 Kc)
děti do 6 let ZDARMA
děti do 12 let 50% sleva

VEČERNÍ POREČ - autobusem
Prohlídka města
CENA : cca 30 KN

VEČERNÍ NOVIGRAD
Prohlídka města
CENA : cca 30 KN dospělý
děti 50% sleva

RYBÁŘSKÁ RESTAURACE – Santa Marina
Návštěva stylové rybářské restaurace pod šírým nebem, výborné jídlo, živá hudba, tanec
CENA: 15 - 20,-KN

CYKLO VÝLET do jeskyně BAREDINE
Výlet na kolech cca 11 km jedna cesta, cílem jeskyně Baredine (krápníková jeskyně)
CENA : 30,-KN / půjčovné kola na 4 hod.

Výlety se platí až na místě, a to buď v EURO nebo v chorvatských Kn.

Storno podmínky

Zákazník je oprávněn kdykoliv před zahájením zájezdu od smlouvy o účasti na zájezdu pořádaném CK odstoupit.
Zákazník bere na vědomí, že odstoupením od smlouvy vzniká CK újma spočívající v nutnosti vynaložení nákladů na zajištění dalšího účastníka zájezdu a v případě, že se nepodaří zajistit účastníka náhradního, újma sestávající z náhrady za nevyužití sjednaných služeb smluvním partnerům CK a přiměřeného ušlého zisku. Jako náhradu újmy způsobené jednáním zákazníka proto sjednávají smluvní strany odstupné, které se zákazník v případě svého odstoupení od smlouvy zavazuje zaplatit. Odstupné činí:
- 800,- Kč za každou přihlášenou osobu, pokud k odstoupení od smlouvy ze strany zákazníka dojde více než 45 dní před prvním dnem zájezdu.
- 30 % z ceny zájezdu, min. 800,- Kč, pokud k odstoupení od smlouvy ze strany zákazníka dojde mezi 45. a 31. dnem před prvním dnem zájezdu.
- 50 % z ceny zájezdu, min. 800,- Kč pokud k odstoupení od smlouvy ze strany zákazníka dojde mezi 30. a 20. dnem před prvním dnem zájezdu.
- 80 % z ceny zájezdu, min. 800,- Kč pokud k odstoupení od smlouvy ze strany zákazníka dojde mezi 19. a 7. dnem před prvním dnem zájezdu.
- 100 % z ceny zájezdu, pokud k odstoupení od smlouvy ze strany zákazníka dojde mezi 6. a prvním dnem před prvním dnem zájezdu.

Za první den zájezdu se považuje den, kdy zákazník má začít čerpat první službu cestovního ruchu podle zákona 159/99 Sb. Doporučujeme uzavřít cestovní pojištění, které kryje rizika spojená se stornem zájezdu ze zdravotních a jiných důvodů vyjmenovaných v pojistné smlouvě.
Pokud se zákazník nedostaví na stanovené místo odjezdu v předem oznámenou hodinu nebo poruší pasové, celní či devizové předpisy, má se za to, že odstoupil od smlouvy bez udání důvodů k prvnímu dni zájezdu. Pro stanovení výše odstupného je rozhodující datum doručení písemného oznámení CK. V případě,kdy zákazník odstupující od smlouvy, zajistí na volné místo jiného účastníka, nebude účtováno storno, ale manipulační poplatek ve výši 300,- Kč za osobu.

Všeobecné podmínky CK (ke stažení, formát word)