Fotoreportáž ze seminářů Let´s Dance 2007

Fotoreportáž ze seminářů Let´s Dance 2007
V rámci festivalu Let´s Dance 2007 se konalo 48 seminářů, které navštívilo 676 tanečnic a tanečníků.

Praha hostila dvě významné zahraniční celebrity orientálního tance americkou tanečnici Jillinu a egyptského tanečníka Osamu Emama. V průběhu čtyř dnů mohly účastnice festivalu absolvovat čtyři workshopy s Osamou Emamem (Saiidi – tanec s holí, Hagalla, Núbijský styl a Ghawazy) a tři workshopy s Jillinou (Drum solo, Raks Sharqi a Pop song). Pro všechny tanečnice to byl nádherný zážitek, který vyvrcholil sobotní velkolepou přehlídkou Hot Egyptian Night.
Na festival Let´s Dance 2007 přijal pozvání také profesionální perkusionista a skladatel, specialista na techniku tradičních bubnů středního východu Hearn Gadbois, s nímž se konala škola rytmů a bubnování. Slovenská choreografka a ředitelka taneční skupiny Shatura Xénia Chalásová zavedla skupinu tanečnic do rytmu života – Chiftetelli. Perský tanec si mohly tanečnice vyzkoušet s Renou Milgrom. Španělské flamenco, tanec plný hrdosti, temperamentu a vášně, uvedla prof. Taťána Krištůfková.

Xénia Chalásová: Chiftetelli-rytmus

Prof. Taťána Krištůfková: Flamenco

Nabídka festivalových seminářů zahrnovala různorodou směsici tanečních stylů …

Seminář R´n´B pod vedením lektora Matěje si nenechala uniknout královna české pěvecké R´n´B scény Victoria. Clogging potěšil příznivce westernového stepování.

Matěj Kubec: R´n´B

David Medvěd Dvořák: Clogging

Do filmového Bollywoodu se mohly tanečnice podívat s Mirkou Gebouskou, klasický indický tanec Bharatanatyam si oblíbily účastnice semináře s Michalem Machem.

Mirka Gebouská: Bollywood

Michal Mach: Bharatanatyam

Pestrá byla nabídka seminářů orientálního tance pro začátečnice a pro pokročilé, které si mohly zatančit s hůlkou, se svícny, se šavlí, orientální flamenco …

Karolina Idrisová: Orientální flamenco

Katka Zezulková: Tanec se šavlí

Petra Kordíková: Tanec se svíčkami

Vendulka Pánková, MISS ORIENT 2006

Šárka Martináková: Tanec s hůlkou

Salsa v páru kubánskou i L.A. nebo Ladies styling, samba, axé, flirt dance, scénický tanec a technika moderního tance, Hip Hop a R´n´B zavedla festivalové nadšence do prostor Centra Tance na Prahu 8 – Palmovka, kde se konala také nedělní závěrečná festivalová párty za přítomnosti zahraničních hostů.

Lektorky a Lektoři festivalu

Další informace a odkazy