5>2NITE vol. 2

5>2NITE vol. 2
Hip Hop * R´n´B na plné pecky! Program, který Vám rozbuší srdce a rozproudí krev! Hudba a tanec, který znají i v pekle ...

Reportáž

První červnovou neděli na MDD – Mezinárodní den dětí se konaly v různých částech republiky různé akce, soutěže a párty. Jednou z nich byla také 5>2NITE vol.2 v pražském klubu Tropison, které pro své tanečnice a tanečníky z kurzu street dance uspořádalo Centrum Tance.


Třináct nápaditých a excelentních vystoupení rozproudilo večer. Jedno divoké vystoupení střídalo druhé ještě divočejší. Publikum šílelo a jásavě povzbuzovalo tanečníky, kteří se o to více snažili vychytat každý detail pohybů v tanečních kreacích.

V úvodu se představili začínající tanečníci Jitky Veselé, která ve své choreografii 10+1 spojila prvky moderny a street dance. Angeé se rozhodla při vystoupení zavítat do Hotelu Ritz a nezapomněla na to, že do hotelu je nutné mít sbalené kufry. Mráz běhal po zádech každému při zpěvu a choreografii em:peho s jednoduše rafinovaným názvem Žena. Zcela perfektní byla skupina A-Force včetně Radka Strašíka jako „perfect boye“ v choreografii Toy Time. Je nutné podotknout, že si při tanci opravdu vyhráli. Největším překvapením byl očekávaný Lukášův eroticko-morbidní cirkus, který nechal vyniknout snad všem moderním tanečním stylům, mezi které určitě patří také break dance v podání Otyse z nejlepší české skupiny Pentiful Breakers. Téměř strašidelná choreografie Romany s názvem Romisses, při které si vystupující oblékli masky z hororu Vřískot dokonale „rozvřískala“ diváky. Luboš oproti tomu vsadil na symfonii ženských těl a předvedl, že hudba a tanec patří k sobě a ve své choreografii Symphony nechal vyniknout všem hloubkám i výškám tónů, které představují lidské tělo.

Byl to nádherný zážitek, a proto všechny těší, že si svá vystoupení zopakují na otevřené taneční scéně mezinárodního tanečního festivalu Let´s Dance 2008, který se koná poslední víkend v červenci. Možná je to za dlouho dobu, ale není proč zoufat, protože tanči se bude po celé léto na Letních školách Centra Tance.

Svezte se na vlně tance! Nepočítejte do deseti. To vás neuklidní. Počítejte jen … pět, šest, sedm, osm …

Děkujeme všem účinkujícím a také skvělému publiku!

Lektoři

A-Force
A-Force
Angeé
Angeé
Jitka Veselá
Jitka Veselá
Luboš Mlýnek
Luboš Mlýnek
Matt Pardus
Matt Pardus
Naadler
Naadler
Pentifull
Pentifull

Pozvánka

Párty s tanečnicemi a tanečníky Centra Tance, kteří připravili skvělá vystoupení se svými lektory.

Neděle 1.6.2008 od 19:30
Club Tropison (OD Kotva - 5. patro, Praha)
Vstupné: 150 Kč (předprodej na recepcích Centra Tance, pro tanečníky Centra Tance speciální cena 100 Kč)
Moderátor: Petra Soleil
DJ Black Jesus

Na akci Vás zvou Em:pe, Angeé, A-Force, Lukass, Luboss, Romiss, Radek, Jitka, Otys z Centra Tance.

Vítejte ve světě bez hranic!