Taneční víkend s relaxací v Lázních Libverda

Taneční víkend s relaxací v Lázních Libverda

Rádi bychom Vás pozvali do malebného penzionu Labská, který se nachází v Lázních Libverda. Právě v něm proběhne taneční a zároveň wellness víkend s cca 10 hodinami orientálního tance s lektorkami Monikou Hofmanovou a Janou Křížkovou.

Termín

28.–30. 11. 2008

Lektorky

Jana Mirjam Křížková
Jana Mirjam Křížková
Monika Hofmanová
Monika Hofmanová

Pokročilost

Víkend je určen pro všechny pokročilé tanečnice od středně pokročilých a výše.

 

Pokročilost není striktně rozlišována.

Fotogalerie po akci

Program

orientální tanec

  • se šavlí
  • s křídly bohyně Isis
  • s činelky
  • kombinace klasického orient. tance
  • folklorní tance
  • saidi s hůlkou
  • základní orientální rytmy
  • drum solo
  • protahovací a relaxační cvičení
  • improvizace a tribalové cvičení

Doprovodný program

  • možnost využití dalších nabídek lázeňské péče
  • podzimní procházky v lázeňském parku
  • posezení v restauraci Obří sud v Libverdě
  • další výlety v okolí...

Zajímavosti okolí

Hejnice - malé městečko, založené roku 1211, je od konce 14. století velmi vyhledávané a známé poutní místo. Od Lázní Libverda je vzdálené asi 1 kilometr a láká návštěvou arboreta, galerie, kina a dalších zajímavých míst.



Zámek Frýdlant - stojící nad stejnojmenným starobylým městem s historickým jádrem v podhůří Jizerských hor, je dominantou, vyhledávanou mnoha českými a i zahraničními turisty. Je zároveň nejstarším hradním muzeem ve střední Evropě. Navštívit jej můžete vždy od pondělí do neděle v časech od 9:00 do 16:30 podle sezony. .



Město Frýdlant – bylo původní rybářskou osadou, vznik samotného města je datován na konec 14. století. Jde o největší město na řece Smědé , které vznikalo současně s hradem a zámkem a je jakýmsi správním centrem této oblasti. Díky tomu zde vznikla velká spousta cenných kulturních objektů, které stojí za návštěvu a prohlídku. .



Raspenava – v tomto městečku se dá navštívit několik kulturních památek, jako je třeba kostel Nanebevzetí Panny Marie a při něm stojící hrobka továrníků Richterů. Město je ideálním výchozím místem pro turistiku a cílem rybářů. Je zde koupaliště a také sportovní hala. .



Obří sud - atrakcí, vyhlášenou v širokém okolí, je restaurace, umístěná v obřím sudu, který byl postaven již roku 1931 a sloužil zejména lázeňským hostům. Jedná se o jedinou památku tohoto typu v celé České republice. .



Jindřichovice pod Smrkem – stojí zde Žijící skanzen, kde mimo jiné najdete muzeum života venkovského obyvatelstva, stavby lidové architektury, větrný mlýn … zakoupit můžete místní výrobky. V okolí můžete navštívit přírodní koupaliště či ruinu kostela sv. Jakuba z roku 1431. .



Bobová dráha Janov nad Nisou - zdejší bobová dráha je skvělou atrakcí a vzrušujícím zážitkem pro aktivní využití volného času pro návštěvníky všech věkových kategorií. Raritou dráhy je karusel - šnek, ve kterém se bob otočí o 450 stupňů. Vzdálenost z Lázní Libverda je 42 km. .



Jablonec nad Nisou - je proslulý především sklářskou výrobou. Návštěvníci města si mohou práce zdejších mistrů prohlédnout přímo v Muzeu skla a bižuterie. Zájemcům o sport se nabízejí sportovní areály na Střelnici a v Břízkách ve Mšeně, koupání ve třech jabloneckých přehradách, otevřené tenisové dvorce i kryté haly Nad Prosečí a v Břízkách, krytý bazén, bruslení na krytém stadionu. .



Liberec - největší město v severočeském výběžku leží v Liberecké kotlině a jeho historie sahá až do doby okolo roku 1352. Ještě počátkem 19. století byl Liberec druhým největším českým městem, hned po Praze. V současné době dochází k řadě rekonstrukcí a město tak má veškeré předpoklady stát se výstavnou metropolí severočeského pohraničí. Za návštěvu bezesporu stojí nejstarší zoologická zahrada v České republice a botanická zahrada, kterou mnozí návštěvníci v porovnání s tou v Praze označují za krásnější. Dominantou města je ve výšce 1012 m.n m. Ještěd, korunovaný originální siluetou stejnojmenného horského hotelu a zároveň televizního vysílače. Na vrchol, odkud se Vám naskytne překrásný výhled po širokém okolí, se můžete vydat pěšky nebo využít jízdu kabinovou lanovkou..



Smrk - na nejvyšší hoře Jizerských hor (1124 m. n m.), která je na vrcholu plochá a své jméno dostala po ohromném smrku, který zde rostl a po bouři v roce 1790 byl vyvrácen, stojí od roku 2003 nová kovová rozhledna. Ta původní dřevěná zde byla postavena již v roce 1892, její výstavba trvala pouhých 7 týdnů a dosahovala výšky 20 metrů. Od roku 1997 je na Smrku otevřen turistický hraniční přechod. .