Když lektorky tančí IV...

Když lektorky tančí IV...
O víkendu 19.9.-21.9.2008 se konalo další, v pořadí již IV. školení (nejen) orientálních lektorek a lektora. Více než 30 vyučujících z celé České republiky se během víkendu školilo opět v tradičním hotelu Hladina na Slapech, oblíbeném místě víkendových tanečních pobytů.
Všechny čekal opět bohatý vzdělávací program pod vedením hlavních lektorů Centra Tance z jednotlivých regionů: Katky Krejčové, Karoliny Idrisové, Katky Zezulkové a Michala Macha.

V pátek večer jsme se roztančili s Katkou Z. a její oblíbenou šavlí, dále na orientální krokové variace s Káťou a probrali jsme základy a techniku tance s Michalem. V sobotu jsme se rozhýbali relaxační jógou s Michalem se zaměřením na uvolňování stagnující energie v těle, po snídani jsme pokračovali parádním drum solem s Káťou, ladnou taneční technikou – baletem s Michalem a zajímavou taneční teorií na téma jak sestavovat choreografie v orientálním tanci s Karolinou. Odpolední blok byl neméně zajímavý: raks sharqi – choreografie od Moma Kadouse (Michal Mach), orientální tanec se závojem (Katka Z.) a saidi se dvěma hůlkami (Karolina). V neděli proběhly semináře orient. flamenca se dvěma vějíři (Karolina), raks sharqi (Káťa) a prohloubení techniky baletu (Michal). Lektorky a lektor za celý víkend protančili během 14ti hodin nejedny botičky a poté již následovala sladká odměna a loučení.

Většina nás se shodne, že "bříškováním" jsme dostali do těla - naučili jsme se spoustu věcí, další jsme si zopakovali a navíc - často byla legrace až jsme se za bříška popadali. :-) Už se těšíme na další školení...
Vy se můžete těšit na novinky, které zde lektorky načerpaly a které vám budou postupně předány na výukových lekcích.

Prožili jsme