Dance of Love 14.2.2009

Dance of Love 14.2.2009


Reportáž z Valentýnské oslavy lásky a tance


Přes 600 lidí oslavilo letošní Valentýnský svátek tancem v pražském Divadle Blaník, kde se konalo velké taneční představení „Dance of Love“.
Tanec lásky v podání street dance, orientálního tance, flamenca, flirt dance, tribalu, lady latin dance, bollywoodu a lady sexy dance předvedl rekordní počet 178 vystupujících. Sladká novinka od firmy Nestlé, čokoláda Orion Intense, osladila zážitek divákům večera a o 4 slosované dárky se postaral světoznámý výrobce klobouků Tonak s.r.o. a výrobce tanečních kostýmů iLoveDance!

Speciálními hosty večera byli:
  • Osama Emam (tanečník a choreograf Egyptské státní folklórní skupiny Kaomeya Troupe)
  • Robert Záruba (sportovní komentátor), který se ujal křtu dvou nových DVD, zaměřených na latinsko-americké tance, které vydalo Centrum Tance ve spolupráci s Ivou Langerovou a Jindřichem Činčurou
  • Damián - chlupatý, čtyřnohý maskot tanečníků Street Dance


Večerem doprovázel moderátor Dominik Arte.
V průběhu víkendu proběhlo v tanečním studiu Centra Tance na Václavském náměstí 36 v Praze 1 celých 14 tanečních seminářů na téma „tanec lásky“.



ORIENTÁLNÍ TANEC – „Gala oriental“

Valentýnskou taneční show „Dance of Love“ zahájila skupinová sestava tanečnic klasického orientu, ve které se předvedly: nositelka titulu MISS ORIENT 2008 Michaela Pličková, první ViceMISS ORIENT Kateřina Štolová, druhá ViceMISS ORIENT 2008 Darina Köhlerová a finalistky MISS ORIENT 2008: Pavla Soukupová a Tereza Dvořáková.


Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - orientální tanec děti

ORIENTÁLNÍ TANEC – vystoupení se závojem a hůlkou

Druhé vystoupení večera patřilo těm nejmladším tanečnicím. Skupina z dětského kurzu v Jablonci n. Nisou předvedla pod vedením Marušky Fléglové dvě sestavy s hůlkou a závoji.
Vystupující: Kristýna Machačná, Lucie Babčická, Marie Poláková, Nickole Brůnerová, Pavlína Suchá, Kristýna Václavů, Petra Nikodýmová, Lucie Dvořáková, Natálie Lutzová, Lenka Křůmalová, Barunka Fléglová, Eliška Konečná, Nikola Dolenská

BOLLYWOOD - zamilovaně-rozverný a rozverně-zamilovaný tanec indických filmů

Po dvou orientálních vstupech se na pódiu rozprostřely dvě taneční scény z indického filmového tanečního žánru – bollywoodu.
Vystoupila skupina Aja Nachle pod vedením Heleny Valtové z Jablonce n. Nisou: Hanka Halamová, Jana Drbohlavová, Jarmila Valtová, Lucie Jarešová.

Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - Bollywood H

FLAMENCO - „Když šíp Amora zapálil lásku v srdci“

Ohnivé a vášnivé flamenco předvedly pokročilé tanečnice, které zatančily choreografii prof. Táni Krištůfkové: Martina Lohniská, Sára Edrisová, Kamila Starečková, Jiřina Šálková, Kristýna Dobrovolská, Ingrid Ambruzová, Jana Žďárská; II. část - Lucie Uchytilová a Gábina Věchetová


Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - flamenco
Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - flamenco

ORIENTÁLNÍ TANEC – skupinové kočičí a koketní drum solo

V dynamickém a svižném tempu rytmů orientálních bubnů přitančila na pódium skupina tanečnic spolu se svou lektorkou Hankou Vorlíčkovou, tanečnicí, která se v roce 2008 umístila na 2. místě v Raks Sharki Contest v Berlíně v kategorii semi-profesionál. Vystupovaly: Zuzana Šepsová, Monika Žáková, Dagmar Štemberková, Milena Kukalová, Anna Čížkovská, Eva Čeřovská, Lenka Jirásková, Zdeňka Nováková

Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - orientální tanec S

FLIRT DANCE: smyslný tanec „Start the Fire“

Skupina „Women“ uvedla publikum do víru valentýnského večera a v závěru tanečnice strhly košile nejen sobě, aby odhalily trička „Dance of Love“, ale také samotnému moderátorovi večera. Tančily: Andrea Ulagová, Vanda Zavorálová, Eva Vondrková, Jana Marešová, Martina Rubášová, Lucie Vavrochová, Jana Kurtinová, Petra Vogelová a Dorota Kajfoszová

TRIBAL FUSION - „Valentine´s Temptation“

K lásce a Valentýnu patří i trochu tajemna. Skupina Tamawi s lektorkou Martinou Viewegovou předvedly taneční vystoupení ve stylu Tribalu pod názvem „Valentine´s Temptation“. Skupina Tamawi: Marie Štýbrová, Jitka Potůčková, Markéta Horová, Lenka Kovandová, Kateřina Nechvátalová, Marika Hrdinová, Andrea Josífková, Hana Jelínková, Lucie Vodrážková, Michaela Blažíková, Zuzana Špůrková, Helena Trnková.

Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - tribal dance: fusion

ORIENTÁLNÍ TANEC - sladký folklórní koktejl

Mezinárodně oceněná taneční skupina Matahari Group pod vedením Karoliny Idrisové představila sladký koktejl egyptského folklóru – melaya laf-saidi-shabi. Tato 17ti členná skupina skupina v roce 2008 získala tři ocenění na mezinárodní scéně: 3. místo v Summer Festivalu v Berlíně, 1. místo na Let´s Dance Festivalu v Praze a 3. místo na Nile Group festivalu v Káhiře. Matahari Group tvoří: Marta Morávková, Dana Kneřová, Michaela Dolejšová, Martina Frühbauerová, Pavla Ledlová, Kristýna Ledlová, Lea Váňová, Lucie Coufalová, Hanka Vorlíčková, Věra Lněníčková, Dorotka Kajfoszová, Pavlína Holcová, Tereza Kmínková, Jana Schweinerová, Karolina Idrisová a Veronika Ešnerová.

Dance of Love 14.2.2009 - skupina Matahari group: part 1 a Dance of Love 14.2.2009 - skupina Matahari group: part 2

TANGO – „Zakázaná láska“

„Zakázanou lásku“ v rytmu tanga předvedla hvězdná dvojice Iva Langerová a Jindřich Činčura. Tito lektoři Centra Tance, jsou také vicemistři ČR a 2. vicemistři střední Evropy v kombinaci standardu a latinsko-amerických tanců. Iva Langerová je též vítězkou TV soutěže StarDance 2 a autorkou DVD Lady Latin Dance a latinsko-americké tance pro páry.



Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - duet tango

LADY LATIN DANCE – „Vášeň a temperament střídá lehkovážné koketování“

A následovala VIP skupina Ivy Langerové – Dancing Queens, která předvedla sólový latinskoamerický tanec. Vystupující: Iva Čenovská, Lenka Matěchová, Magda Zedníková, Markéta Staňková, Zuzana Gajdošová, Andrea Ulagová, Tereza Čtvrtečková, Irena Přibová.


Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - latin dance

Křest DVD

Po prvním tanečním bloku následoval křest dvou DVD latinsko-amerických tanců pro páry a lady latin dance, kterého se ujal známý sportovní komentátor Robert Záruba společně s autory DVD Ivou Langerovou a Jindřichem Činčurou.
Po samotném křtu vylosovala Iva jednoho diváka, který obdržel DVD latinsko-amerických tanců s podpisem Ivy Langerové a Roberta Záruby.

ORIENTÁLNÍ TANEC – „Valentýnská hůlkovaná“

Druhou část večera zahájila dynamickou sestavou s hůlkami skupina orientálních lektorek Centra Tance Prahy a okolí: Monika Hofmanová, Marcela Kordačová, Věra Lněníčková, Karolina Idrisová, Helena Valtová, Dorota Kajfoszová, Pavlína Dušková a Hanka Vorlíčková.


Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - orientální tanec - Hůlkovaná

LADY SEXY DANCE – šokující love story „First Time“ s překvapivým vyvrcholením

„Luboš Mlýnek and the Sexy Balerinas“ uchvátili obecenstvo svým „Šokujícím love story s překvapivým vyvrcholením“.




Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - Lady Sexy Dance

BOLLYWOOD - „Dívčí sen o lásce“

Zpět do exotického světa indických filmů a bollywoodu zavedla diváky lektorka Mirka Gebouská a její skupina: Lucie Gebouská, Daniela Sýkorová, Martina Kubíková, Johana Petrlová, Jitka Hejlová, Eva Herinková, Pavlína Dušková, Aneta Ambrožová, Katka Krocová, Petra Thotová. Mirka Gebouská je nejen lektorkou Centra Tance, ale také nositelka prvního titulu MISS ORIENT z roku 2005.

Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - Bollywood M

ORIENTÁLNÍ FLAMENCO - „Elissina vášeň“

Svůdné orientální pohyby a dynamické španělské prvky ve svém vystoupení orientálního flamenka předvedla skupina Raks Caliente pod vedením Karoliny Idrisové.



Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - orientální flamenco

ORIENTÁLNÍ TANEC – radostný klasický orientální tanec

Radostný klasický orientální tanec předvedla služebně nejzkušenější lektorka Centra Tance Daniela Pardusová a její nejpokročilejší kurzistky: Barbora Ševčíková, Veronika Panochová, Lucie Kubíčková, Klára Stáňová.



Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - orientální tanec D

RUMBA – tanec plný milostných hrátek

K valentýnskému večeru neodmyslitelně patří rumba, tanec plný milostných hrátek, který předvedl pár Iva Langerová a Jindřich Činčura.



Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - duet rumba

LADY LATIN DANCE – zamilovaná rumba se závojem

A ještě jednou rumba, tentokrát se závojem, v sólovém provedení, kterou zatančila pod vedením Ivy Langerové skupina „Latin Angels“: Nikol Dorňáková, Zuzana Gajdošová, Iva Čenovská, Zuzana Poniková, Tereza Čtvrtečková, Irča Přibová, Katka Hronová.


Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - latin dance R

NUBIJSKÝ TANEC – valentýnský tanec…tak trochu odjinud

Speciální host večera z Egypta, tanečník a choreograf Osama Emam převedl hravý núbijský tanec s hlavní lektorkou Centra Tance Karolinou Idrisovou.



Losování

Poté vylosoval Osama Emam tři šťastné výherce, kteří si odnesli ručně vyráběné dámské klobouky od firmy Tonak s.r.o.


Lektorka Hanka Vorlíčková vylosovala jednoho výherce, který obdržel originální šperk značky „iLoveDance!“. Hanka Vorlíčková je mimo jiné také tanečnicí, která se v roce 2008 umístila na 2. místě v Raks Sharki Contest v Berlíně v kategorii semi-profesionál.



A Damián, chlupatý, čtyřnohý maskot skupiny A-Force podstoupil svého speciálního červeného motýlka jednomu diváku.



STREET DANCE – moderní tanec na hudbu nezapomenutelných lamačů dívčích srdcí

Bezmála 60 členů skupiny A-Force, A-Force Prime a A-Force Junior vtrhlo na pódium a na hudbu nezapomenutelných lamačů dívčích srdcí podali jedinečný 10ti-minutový taneční výkon. Skupina A-Force působí na české taneční scéně od května 2007. Její tanečníci mají různorodé předchozí taneční zkušenosti, v současnosti se však věnuje převážně hip hopu a videodancingu. Vzdělávají se u zahraničních lektorů, vedou pravidelné taneční kurzy v CENTRU TANCE, byli nebo jsou součástí mnoha projektů a akcí a často se objevují v nejrůznějších médiích. Součástí A-Force jsou od roku 2008 také A-Force Prime a A-Force Junior. Členové těchto složek prošly úspěšně konkurzem a jsou vzděláváni ve všech tanečních stylech hiphopu.
A-Force: Dominika Horová, Eva Severinová, Hanka Machátová, Ina Kopecká, Kateřina Nosková, Nikola Palasová, Jitka Veselá, Radek Strašík, Zuzana Závodná, Filip Hecl.
A-Force Prime: Petra Bařinová, Kateřina Burešová, Pavla Donátová, Andrea Fuzziová, Eliška Gašparínová (Elis), Petra Hájková, Michaela Hanková, Tereza Hejtmánková, Kristýna Jelínková, Lucie Kalinová, Magdaléna Karenová (Majda), Alena Kafkovská, Petra Kopecká, Martin Lajpert, Klára Marinovová, Michal Máša, Silvia Ravsová (Cali), Eliška Soukupová (Shnik), Zuzana Šlechtová, Tereza Tesařová (Tess), Jana Tůmová (Jenny), Petra Divišová.
A-Force Junior: Adéla Vychová, Helena Burdová, Alžběta Havránková (Bety), Táňa Johnová, Barbora Jonášová, Denisa Konstantinidisová, Petra Liebová, Zuzana Mikolášová, Huynh Nguyen (Hyn), Tuan Nguyen, Irena Pelcová, Barbora Rothová, Veronika Šebestová, Alžběta Šubová (Bětka), Karel Vladyka (Carlos)

Dance of Love 14.2.2009 - Valentýnská show Centra Tance - street dance skupina A-force

Slovo závěrem :-)

Letošní „Dance of Love“ skončila, ale pro velký úspěch se vrátí zpět na scénu v roce 2010! :-)




Foto z akce : Aleš Radikovský, Pavel Sopoušek, Jan Žalud