KOPIE: Vánoční večírek Centra Tance v Jablonci nad Nisou

Vánoční večírek Centra Tance v Jablonci nad Nisou
Vánoční večírek Centra tance v Jablonci nad Nisou

V sobotu 13. prosince se zalidnilo jablonecké eurocentrum, rozezněly se krásné tóny a na pódiu se rozskotačilo mnoho tanečnic a dva tanečníci. V přibližně dvouhodinovém programu mohli návštěvníci zhlédnout orient, bollywood, bachatu, flirt dance, latinu, …zkrátka si zde to své mohl najít snad každý.
Jednotlivé taneční styly byly představovány jabloneckými kurzistkami v čele s lektorkami Petrou, Helenkou, Maruškou, Zuzkou a Nikol. Jelikož je kurzů v Jablonci opravdu mnoho, tak i program byl přímo přeplněný všelijakými tanečními výstupy. Maruška vedle klasického orientu tentokrát nastoupila poprvé i s flirt dancem a ohlas? Některé dámy byly asi poněkud šokované, naproti tomu někteří pánové ještě po vystoupení odcházeli s otevřenou pusou a vykulenýma očima.

Zuzka měla připravený převážně orient a vedle něj společně s Maruškou také nový taneční styl Tribal dance, který si získal oblibu nejen v USA, ale i u nás v Jablonci. Petra se tentokrát bohužel představila pouze v kouzelné bachatě, ale vzhledem k přeplněnému programu to vůbec nevadilo a pro diváky byl její tanec příjemným zpestřením v jinak převážně orientálním večeru. Helenka se svými kurzistkami na pódiu opět odvyprávěla mnoho příběhů skrze Bollywood a snad mi odpustí, že jsem na jedno její vystoupení málem zapomněla. Když jsem totiž zrovna netančila, tak jsem pobíhala po pódiu s mikrofonem, protože jsem celou akci zároveň moderovala a hlídat své výstupy, vychytat pauzy na převlečení a nezapomenout nikoho uvést rozhodně nebyl snadný úkol. Ještě jednou se tedy omlouvám, že jsem na konci diváky málem připravila o jásavý bollywood, který tak uzavřel náročný, ale vcelku vydařený večer.

Abych uvedla všechny lektorky, nesmím zapomenout zmínit Nikol, čili sebe. Své taneční schopnosti jsem předvedla v sólo standardu a dále jsem tančila skoro už „jen“ samou latinu a to jak se svými kurzistkami, tak i s vypůjčenými tanečníky. Ti se mnou mimojiné vystoupili i v tangu, kde jsme svým tancem ztvárnili jeden ze sedmi smrtelných hříchů - Smilstvo. Krom místních jabloneckých lektorek nás poctily svou návštěvou také Monika Hofmanová z Mladé Boleslavi a skupina pražských lektorek v čele s Karolinou Idrisovou. Monika celý večer ozvláštnila tancem se šavlí a pražské lektorky si zase připravily působivý výstup s hedvábnými vějíři.

Musím pochválit samozřejmě lektorky, ale vedle nich především naše šikovné kurzistky, které celý večer tak dobře zvládly. Nejen, že sebraly odvahu, pozvaly své rodiny, aby se jejich příbuzní přímo podívali na vše, co se doposud naučily, ale ve výsledku také bravurně zvládly veškeré choreografie, které nepatří zrovna k nejlehčím.

Většina z nás se pak přesunula na diskotéku, kde ze všech spadla nahromaděná tréma a zkusily jsme si zase jiný druh tance. Kurzistky od Marušky dokonce byly tak odvážné, že předvedly svou sestavu na flirt dance přímo na parketě a ohlas mužských návštěvníků byl ještě hlasitější než na samotném vystoupení.

Děkuji všem, co se na akci podílely a těším se na další akce.
Reportáž zpracovala Nikol Mikesková.

Lektorky