Pohádkový hrad Točník - červen 2010

Orientální vystoupení lektorek Jany Křížkové a Věrky Lněníčkové na pohádkovém hradu TOČNÍK - 5. a 6. 6. 2010
Ve dnech 5. a 6. 6. 2010 ožil hrad Točník na Berounsku pohádkovými bytostmi, které provedly návštěvníky celým hradem. Návštěvníci si mohli vyzkoušet některé z historických řemesel - každý se na chvíli mohl stát hrnčířem, krajkářkou, řezbářem, sokolníkem... Touhu po vlastnictví krásných věcí mohlo naplnit středověké tržiště a kručící žaludek Staročeská krčma. Na duši umělce v každém z nás zaútočilo loutkové divadlo, hudební vystoupení různých žánrů a samozřejmě ladný tanec našich orientálních tanečnic. Špetku napětí přineslo šermířské vystoupení a ohnivá show fakíra.
Spolek Fištron pozval na pohádkový hrad Točník naší lektorku a tanečnici Janu Křížkovou, která si opět přizvala na taneční výpomoc svou kolegňku Věrku Lněníčkovou. Společně se svými kurzistkami z Neratovic a Kralup obohatily hradní program.
Diváci mohli zhlédnout dva vstupy a to klasický orientální a folklorní. V klasickém orientálním bloku bylo možno vidět i získat znalosti o Raks sharqi, drum sole, tanci se šavlí, se závojem a moderním orientálním tanci. V druhém bloku mohli diváci obdivovat folklorní Egyptské tance, jako je Hagala a dámský i pánský pouštní taneční styl. Nechybělo ani veselé saidi s hůlkami a rozverné khaleegi.
Byl to zábavný, poučný a inspirující víkend!
Jana Mirjam Křížková
Jana Mirjam Křížková
Věra Lněníčková
Věra Lněníčková