Orient Show 2011

Orient Show 2011 - Přehlídka brněnských škol orientálního tance
V neděli 8.5.2011 se v Brně uskuteční orientální taneční podívaná Orient Show. Letos se bude konat pod záštitou Centra Tance v Dělnickém domě v Židenicích již 8. ročník. Cílem show je ukázat rozmanitost brněnské taneční scény a podpořit rozvoj orientálního tance v tomto regionu.

Na akci budou moci diváci zhlédnout různorodost orientálního tance – od folklórních stylů, přes klasický až po novodobé taneční styly a jejich fúze. Konkrétně půjde o Raks Sharki - klasický egyptský styl, folklórní egyptské styly (např. saidi, což je tanec s holí), egyptský pop, turecký styl, perský styl, tribal, tribal fusion, gothic fusion, tanec se šavlí, tamburínou či závoji nebo třeba hravé a divácky oblíbené drum solo.
Mezi vystupujícími je také mnoho oceněných tanečnic. Mimo jiné se představí lektorka Centra Tance Badriyah, která se honosí 2. místem v soutěži profesionálů na Let´s Dance Prague International Festival 2008. Tato tanečnice je také členkou věhlasného týmu Bellydance Evolution, který založila a vede světoznámá tanečnice Jillina. Badriyah je členkou úspěšné taneční skupiny Al Fayyum Dancers, která získala mnoho ocenění jak v ČR, tak i na mezinárodním poli. Leadrem Al Fayyum Dancers je další vystupující - tanečnice Sheyla, která má za sebou taktéž úspěšnou sólovou kariéru s oceněními jako například. 2. místo na mezinárodním festivalu Let´s Dance 2009.
Dále vystoupí taneční skupina Raks Sultana, která získala loni na výše zmiňovaném festivalu Let´s dance 3. místo v kategorii skupin. Členkou skupiny Raks Sultana je také úřadující MISS ORIENT Milena Vyparinová, která si svoji korunku vybojovala loni v listopadu.

Na show dále vystoupí Afsana, Aini, Al Fayum Dancers, Amira Sofia, Bri Hurley a její skupina, finalistky MISS ORIENT, Mahleesh, Sheyla, Sooraya, Safína, Skupina lektorek Centra Tance, Rai, Raks Sultana, Studio Zaynah, Zafirah a další.

8.5.2011 v Dělnickém domě od 17.00. Vstupné 280 Kč, 250 Kč, 220 Kč.

Rezervace a prodej vstupenek v Centru Tance na e-mailu recepce.brno@centrumtance.cz, tel. 266190305, 266190300 nebo u vystupujících lektorek.