Let's Dance Prague International Festival 2013

Tisková zpráva Let's Dance Prague International Festivalu 2013

V Praze 19. července 2013

Let’s Dance Prague International Festival je největší taneční festival v České republice s mezinárodní účastí. Jeho 8. ročník bude zasvěcen převážně orientálnímu a indickému tanci, nicméně na své si zde přijdou i fanoušci flirt dance, street dance, latinsko-amerických tanců, flamenca, salsy a dalších. Nebudou chybět tradiční součásti programu, jako je soutěž profesionálů v orientálním tanci, Otevřená taneční scéna nebo show Gala Oriental. Jako každý rok si ale organizátoři připravili několik novinek.

Festival proběhne od čtvrtka 25.7. do neděle 28.7.2013 v Praze. Tyto čtyři dny jsou nabité tanečními semináři, mezi kterými najdete i semináře se zahraničními hvězdami festivalu. Pozvání letos přijali Aleksei Riaboshapka (Ukrajina), Simona Minisini (Itálie), Jasvinder Singh (Indie), Antje Maria Lossin (Německo) a Osama Mimi Farag (Egypt).

V pátek 26.7.2013 se od 17 hodin v divadle Rokoko koná soutěž Let’s Dance Prague Oriental Competition, která minulý rok dostala novou podobu. Letošní novinkou soutěže je, že kromě klasického orientálního tance, folklorních orientálních tanců a fantasy byla zařazena i kategorie bollywood. Teď už víme, že se diváci na soutěži můžou těšit na 72 soutěžních vystoupení a více než 270 účinkujících.

Masivní zájem o festival je způsoben pravděpodobně jeho loňským úspěchem. Vítězové soutěže totiž vystoupí na velkolepé show Gala Oriental v sobotu 27.7.2013 v divadle ABC od 20 hodin. Úžasná atmosféra a originální program loňské show nebude snadné překonat. Organizátoři se o to ale pokusí pomocí několika překvapení, některá už byla odhalena. Jedním z nich je taneční projekt „Tanec spojuje“, v němž tanečnice a choreografka Katka Krejčová dala dohromady 36 tanečnic z České republiky a Slovenska. Tyto tanečnice se představí ve společné choreografii. Kromě toho se divákům v tanečních číslech představí zahraniční hvězdy festivalu a také hvězdy české orientálně-taneční scény. Vstupenky na show Gala Oriental i na Let’s Dance Prague Oriental Competition jsou v předprodeji na recepcích Centra Tance v Praze, Brně i v Plzni.

Sobotní program festivalu zpestří ještě Otevřená taneční scéna a prodejní bazaar od 13 hodin v kavárně divadla ABC (vstup zdarma). Návštěvníci festivalu si tam mohou přijít odpočinout, dát si kávu, nakoupit oblečení, šperky a různé doplňky a samozřejmě se podívat na program, který bude jak jinak než taneční. Kromě orientálního tance je na programu flirt dance, street dance, latin dance, flamenco, bollywood a další.

Festival uzavře v neděli večer afterparty ve stylovém prostředí čajovny Maghnia Village na Janáčkově nábřeží v Praze od 19 hodin.

Na festival srdečně zveme všechny milovníky tance. Nezáleží na tom, jestli se aktivně zapojíte na některém ze seminářů, nebo se přijdete podívat na doprovodný program, chtěli bychom tímto přístupem naplnit myšlenku, která se nese celým festivalem, tedy že tanec spojuje.

 

Kontakt:
Mgr. Jana Horáčková
PR manager

Let's Dance Prague International Festival 2013
Novákových 20a
180 00 Praha 8
Tel.: +420 608 403 488
E-mail: janah@letsdance.cz
Web: www.letsdance.cz