Helenka Trnková: Tajemství orientálního tance a tribal dance

Dělá se v tribalu na těle uzel (rozhovor)?

Jaká slova se ti vybaví, když se řekne orientální tanec?

Ženskost, ladnost, elegance, kondička a hlavně třpytky a hotfixy (za tepla nalepované kamínky, třeba na kostýmy) - na tom teď poslední rok ujíždím, jsem prostě čím dál tím větší "straka"

Jak dlouho tančíš orientální tanec?

11 let: orientální tanec jsem objevila na podzim 2006 díky kamarádce, která už tančila 2 semestry a její lektorka zrovna otevírala nový kurz pro začátečnice. Předtím jsem ale byla tancem úplně nepolíbená. Dobrá – se stejnou kamarádkou jsme vlastně chodily už v letním semestru 2006 na salsu, ale to je všechno. No dobrá – tak ještě vlastně na střední jsem chodila do klasických tanečních, ale tam jsem spíš chodila „za školu“ a schovávala se před některými spolutanečníky :-) Na prvních lekcích orientálního tance jsem si myslela, že tohle tedy já nikdy nedám :-)

Proč bys ho doporučila každé ženě?

Uvolní Vám tělo a vyčistí hlavu, oboje v dnešní době velmi potřebujeme. Na lekcích vidím, jak dámy více vnímají své tělo, stojí a pohybují se najednou víc rovně, začnou se usmívat, doslova žensky rozkvetou a na vystoupení dokonce některé vezmou na milost třeba i rtěnku

Co ti dokáže nejvíce udělat radost a/nebo naopak co tě rozpálí doběla?

Čokoláda/nedostatek čokolády? Ne, vážně, radost mi udělá nejvíc čas strávený s rodinou a přáteli (ideálně spojený s cestováním nebo tancem :-). A rozpálí doběla? O politice se radši bavit nebudeme, tak asi lidská hloupost a omezenost (to jsme skoro ale u té politiky, že?)

Jaké je tvé oblíbené zvíře/barva/věc?

Můj pes (dvouletá kříženka Nellinka z útulku), modrá barva, hory/moře/slunce no a ta čokoláda (a ty hotfixy)


Opravdu si děláte na těle při tribalu uzel?

Hihi, někdy to možná vypadá že se už už chystáme, ale mohu všechny uklidnit, že si jen tak hrajeme s diváky :-) Asi jen více viditelně využíváme svalovou práci než v jiných tancích, ale v podstatě neděláme nic anatomicky nemožného, byť se snažíme asi trochu posouvat své možnosti a schopnosti – prostě musíte vyzkoušet :-)

 

Lekce s Helenkou

Let's Dance Prague Oriental Competition 2014 - Renenet Tribe duo - Tribal Fusion with Feather Fans

Let's Dance Prague Oriental Competition 2014 - Renenet Tribe - Tango Fusion