Santorini

Dovolená s tancem na ostrově Santorini Řecko

Obrázky oslnivě bílých domků s modrými kopulovitými střechami, kostelíky s malými zvoničkami na skalních terasách, v pozadí nekonečné úchvatně modré moře. To je Santorini, jeden z nejkrásnějších řeckých ostrovů. Santorini není ještě zasažen masovou turistikou, hotely a penziony jsou spíše menší a plně zapadají do neobvyklého charakteru ostrova.
Letošní dovolená s tancem bude jiná. Voní dálkami, mořem, lávou... Navíc poletíte pohodlně letadlem. Zájezd pro Vás připravila cestovní agentura Centrum Tance ve spolupráci s cestovní kanceláří Mile.

Termín

10.–20. 6. 2008

Lektorky

Daniela Pardusová
Daniela Pardusová
Matt Pardus
Matt Pardus

Program

Ceny

Studio Mary
4L: 14.280 Kč
3L: 14.780 Kč
2L: 15.480 Kč

Hotel Summer Dream
2L se snídaní: 16.480 Kč
Hotel Anemones

2L nebo 3L se snídaní: 16.480 Kč

Ceny zahrnují:
- dopravu letecky
- bezpečnostní, palivový příplatek a letištní taxy
- pojištění proti úpadku CK
- ubytování v termínu 10.6-20.6.2008 ve zvoleném typu ubytovacího zařízení
- snídaně u hotelového typu ubytování
- veškerý taneční a další program Centra Tance

Ceny nezahrnují: zdravotní pojištění a ostatní stravování. Prosíme zajistěte si zdravotní pojištění sami.

Slevy:
1) děti do 12ti let ubytované se 2 dospělými osobami - 3000Kč
2) děti do 12ti let ubytované jinak než se 2 dospělými osobami - 1500Kč
3) netančící doprovod - 2000Kč

Záloha ve výši 6000 stejně jako DOPLATEK zájezdu se hradí na účet Centra Tance (nikoli na účet cestovní kanceláře).
DOPLATEK je nutné uhradit tak, aby jej mělo Centrum Tance na účtě nejpozději 30.4.2008.

Řecko, Santorini, letovisko Kamari

Zdroj: CK Mile

SANTORINI
Obrázky oslnivě bílých domků s modrými kopulovitými střechami, kostelíky s malými zvoničkami na skalních terasách, v pozadí nekonečné úchvatně modré moře. To je Santorini, jeden z nejkrásnějších řeckých ostrovů. Santorini není ještě zasažen masovou turistikou, hotely a penziony jsou spíše menší a plně zapadají do neobvyklého charakteru ostrova.
Jeho současný tvar je výsledkem obrovského sopečného výbuchu z doby asi 1500 let př. n. l. Z původního ostrova zůstal jen mořem zalitý kráter obklopený kruhem rozervaných skalisek, ostrůvků a zbytkem bývalého ostrova vykousnutého do tvaru půlměsíce. Erupce byla tak silná, že pravděpodobně způsobila zánik Minójské civilizace na nedalé Krétě. Panují domněnky, že právě zde ležela bájná Platónova Atlantida. Podle odborníků již na ostrově žádné silné erupce nehrozí. Romantický ostrov vulkanického původu je nejjižnějším ze souostroví Kyklady a nachází se 110 km severně od Kréty. Má rozlohu 76 km2 a žije zde cca 10 tisíc stálých obyvatel.
V historii se ostrov nazýval Strongyli nebo Kallisti /nejkrásnější/. V období dórské kolonizace dostal jméno Thira, podle jejich vůdce. Dodnes se takto jmenuje hlavní město. Jméno Santorini pochází od patronky ostrova „Santa Irini“.
Dlouhé široké pláže na východní straně ostrova pokrývá lávový písek, díky kterému dotváří idylku křišťálová voda Egejského moře, která je tu nejprůzračnější v celém Řecku. Dovolenou na Santorini můžete strávit odpočinkem u moře i poznáváním ostrova či jeho okolím. Cílem vašeho výletu může být návštěva některého z místních značkových vinařství, lávové ostrůvky uprostřed sopečného kráteru nebo archeologická naleziště Akrotiri. Výlety organizuje cestovní kancelář, využít lze také místní autobusové dopravy nebo doporučujeme zapůjčení automobilu v místě pobytu. Přehlídku kykladské architektury uvidíte ve výjimečném městě Oia a romantickou večerní procházku můžete zakončit v některé z nesčetných taveren a restaurací na skalních terasách…

KAMARI nejvyhledávanější a nejoblíbenější letovisko v jihovýchodní části ostrova. Podél celého Kamari se táhne zhruba dva kilometry dlouhá pláž s lávovým černým pískem a oblázky, která je lemována tamarišky a promenádou s řadou restaurací, taveren a obchůdků se suvenýry. Večery můžete trávit v některém z barů či diskoték.Tradiční kostel, dětské hřiště, vodní sporty na pláži, řada úzkých uliček s romantickými zákoutími, to vše vytváří ideální podmínky pro strávení příjemné dovolené. Zájemce o historii potěší návštěva hlavního města Thira, které je z Kamari vzdáleno pouhých 11 km a kam se pohodlně dopravíte místním autobusem. Doporučujeme využít výletu lodí do nedalekého letoviska Perissa, kde najdete nejdelší pláž na Santorini.

ANEMONES HOTEL****, Kamari
Poloha: Menší rodinný hotel postavený v tradičním kykladském stylu se nachází pouhých 50 m od pláže, v klidnější části letoviska Kamari, v blízkosti centra letoviska. Příjemný hotel má několik výhod - pohodlné ubytování, blízkost pláže i večerní zábavy.
Ubytování: Vkusně vybavené dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky a prostorné třílůžkové pokoje mají vlastní sociální zařízení, klimatizaci, lednička, SAT TV a balkon. Většina pokojů se nacházejí v prvním patře.
Stravování: Rozšířené kontinentální snídaně se podávají ve snídaňové místnosti formou bufetu, večeři formou menu lze dokoupit v blízké restauraci.
Služby: Hotel má místnost pro podávání snídaní, bar, venkovní bazén se sluneční terasou se slunečníky a lehátky (zdarma u bazénu) , pool bar.

SUMMER DREAM HOTEL***, Kamari
Poloha: Menší útulný hotel se nachází v klidné uličce, cca 120m od pláže a 100m od centra letoviska. Je tvořen dvěma budovami a svým hostům nabízí příjemnou rodinnou atmosféru.
Ubytování: Dvoulůžkové pokoje v patře s vlastním soc. zařízením jsou vkusně vybavené, mají klimatizaci, ledničku, telefon, fén, TV a balkón se zahradním nábytkem. Většina pokojů má výhled na moře. V případě zájmu nabízíme možnost přistýlky.
Stravování: Snídaně rozšířená kontinentální podávaná formou bufetu v hotelu, večeři formou menu lze dokoupit v blízké restauraci.
Služby: Recepce s halou, místnost pro podávání snídaní, pěkný bazén se sluneční terasou (lehátka, slunečníky zdarma u bazénu), pool bar.

STUDIA MARY, Kamari
Poloha: Komplex studií je postavený v kykladském stylu a je tvořen 3 budovami. Ideální poloha cca 200m od pláže a 100m od centra zaručuje ubytování vhodné pro všechny věkové kategorie. Supermarket i pekárna se nachází v těsné blízkosti studií.
Ubytování: Stylově zařízená studia pro 2 a 3 osoby a apartmány pro 4 až 5 osob. Studia a apartmány jsou vždy vybavena vlastním sociálním zařízením, kuchyňským koutem s lednicí, TV, klimatizací a balkónem se zahradním nábytkem.
Stravování: Bez stravy. Možnost dokoupení polopenze nebo večeří v blízké restauraci.
Služby: Hostům je k dispozici bazén se sluneční terasou.

Fotogalerie (foto 1,2,5 hotel Anemones)

Všeobecné podmínky CK Mile, storno

Stornovací podmínky a poplatky
Zákazník má právo kdykoliv před započetím zájezdu odstoupit od účasti na zájezdu s CK MILE a to osobně nebo doporučeným dopisem (rozhodující je převzetí písemného oznámení). Při odstoupení od smlouvy je zákazník povinen uhradit tyto stornovací poplatky:
a) nejpozději do 50.dne včetně před zahájením zájezdu 1500 Kč za osobu.
b) v rozmezí doby mezi 50. a 20. dnem včetně před zahájením zájezdu 50 % z celkové ceny zájezdu za osobu.
c) v rozmezí doby mezi 19. a 10. dnem včetně před zahájením zájezdu 80 % z celkové ceny zájezdu za osobu.
d) v době kratší než 10 dnů před zahájením zájezdu 100 % z celkové ceny zájezdu za osobu.
V případě zrušení účasti spolucestujícího ve dvoulůžkovém studiu/ pokoji je zákazník povinen doplatit rozdíl jednolůžkového a dvoulůžkového studia/pokoje.
Všeobecné podmínky CK Mile (ke stažení, formát word)