5>2NITE

5>2NITE

Noc, na kterou se nezapomíná ...

Byl to neuvěřitelný zážitek. Seděla jsem jako přikovaná na židli a sledovala taneční parket před sebou. Jen co začal program a moderátorka si pozvala k sobě k mikrofonu Romanu, jsem zapomněla, že držím v ruce foťák a že mám nafotit ségru, jak tančí, aby měla nějakou vzpomínku. Chtěla bych se jí tímto omluvit, ale prostě bylo mnohem lepší vidět to celé naživo, než v hledáčku.
Ani dnes po akci nemůžu uvěřit, že se holky tohle všechno naučily za tak krátkou chvilku. Nacvičovaly celé vystoupení asi tak měsíc a to v rámci kurzů. Je fakt, že tancuje celkem tři měsíce, ale i tak to byl pro mě šok jí vidět na parketu jako tanečnici. Mamka z toho byla také celá vyjukaná a po téhle akci už neříká, „ty už jdeš zase hopsat“, ale uctivě připomene, že má nejvyšší čas jít na taneční kurzy.
Byla to pecka! … Pak tančila děcka a po nich přišly na řadu holky od Luboše ve skvělém ohozu. Myslím, že jejich tatínkové museli zákonitě postrádat ten daný večer kravaty a bílé košile. Seklo jim to … a Lubošovi taky!
Hodně vysoko nasadila taneční laťku skupina A-Force. Jejich vystoupení na mě působila, jako kdyby přiletěli v kosmické lodi a teď si jdou jen tak na výlet po Praze. Choreografii si dělali sami, jak prozradili několika zvědavcům, k nimž jsem patřila také já. Bylo to promakané.
Matějova skupinka měla naprosto originální nápad se k tanci nejprve posadit a dělat, že jsou u táboráku, pak začaly tančit a vlnivě se pohybovat. Působilo to po všech předchozích vystoupeních tak úžasně žensky, že jsem si říkala, že se asi jako tanečnice narodily.

Pokračování ...

V druhé půli čekala na divácké publikum choreografie, kterou Lukáš nazval velmi vtipně „Slepice“. Holky nastoupily na parket opravdu stylově. Vpochodovaly hezky v řadě za sebou v podřepu a myslím, že jsem zaslechla i nějaké to zakdákání. Ani se neptejte, jak to s nimi nakonec dopadlo. Kluci je v závěru vystoupení postříleli samopalem. Bylo to ovšem jen jako a vlastně to všechny rozesmálo, protože se na zemi holky opravdu přesvědčivě mrskaly jako v posledním tažení.
Nesourodou skupinku představovali lidi od Radka. Byli tam velcí, malí, holky, kluci a všichni se pohybovali na určené doby do rytmu. Působili sehraně a každý věděl, kam má jít, kdy se postavit, kdy udělat vlnu atd. Tohle si zapamatovat, to bych určitě nezvládla ani za sto let … oni to ovšem dokázali … a za pár dnů.
Luboše jsme si užili i v druhé půli, v tanci se snažil ukázat, jak vypadá jaková běžná lekce. Bylo to pěkné, poučné a zábavné. Myslím, že závěrečnou část, kdy padá umučený lektor k zemi, si musely ostatní tanečnice úžasně užívat … Po závěru vystoupení však opět vstal a v plné síle …
Po umění přišla chvilka oddechu, neboť byli na parket vyzváni ti, co chtějí soutěžit o open class Centra Tance. DJ pustil hudbu a asi 13 soutěžících, mezi kterými byla také jedna maminka sestřiny kamarádky, se dala do pohybu.
Povzbuzovali jsme všechny, co nám síly stačily a vítězové byli vybráni opravdu férově – podle potlesku. Měla jsem tam svou favoritku a ta sklidila takový aplaus až mi zvonilo v uších ještě minutu poté.
Následné vystoupení jsem byla ještě celá rozvrkočená, že jsem ho ani nevnímala. Říkala jsem si, že je fajn, že kromě vystoupení se tu člověk podívá také na úplné amatéry. Závěr večera patřil break dance.
Konečně více chlapů na parketu. Byla to pastva pro oči. Doma jsem pak zkoušela, jestli je vážně tak jednoduché dát si nohy za hlavu, ale nevedlo se mi to. Triky, salta jen tak z voleje jsou jednou velkou neznámou, ale krásně se na to dívá.

Fotogalerie po akci - 2. díl

Pozvánka

Lektoři Centra Tance vás zvou na nedělní taneční akci 10.2.2008 ve 20:00 do pražského klubu Tropison (5. patro, OD Kotva, Nám. Republiky - Metro B).
Program je plný úžasných vystoupeních tanečníků a lektorů Centra Tance, speciálními hosty večera jsou nejlepší break dance skupina PENTIFULL BREAKERS a A-Force.
Pozor! Ve hře je také open class v Centru Tance zdarma.

Vstupné: 100 Kč (prodej club Tropison, od 19:00)

Lektoři

Luboš Mlýnek
Luboš Mlýnek
Matt Pardus
Matt Pardus
Naadler
Naadler
Pentifull
Pentifull
Radek Strašík
Radek Strašík
Romiss
Romiss

Program

No man: choreografie - Romana Novotná - spojené kurzy pateční a úterní
D.A.N.C.E.: choreografie Matěj Kubec a Martina Panochová - dětské vystoupení
Chicago: choreografie Luboš Mlýnek
Ordinary People: taneční skupina A-Force - special quest
Friday Night Fever: choreografie Matěj Kubec - páteční kurz

Taneční diskotéka v rytmu R´n´B, Hip Hop, Funky …

SLEPICE: choreografie Lukáš Nádler a Romana Novotná
O Ou: choreografie Radek Strašík
Kurz začíná: choreografie Luboš Mlýnek
IF Junior - special Quest - choreografie Qaša za pomoci kolektivu
PENTIFULL BREAKERS - special Quest

Soutěž o OPEN CLASS v Centru Tance zdarma!

Taneční diskotéka v rytmu R´n´B, Hip Hop, Funky …

Fotogalerie lektorů

Další informace a odkazy