Oslava Mezinárodního dne tance

Taneční párty!
Po protančeném víkendu 26.4.-27.4.2008 hurá na taneční parket!

Reportáž

Centrum Tance slavilo Mezinárodní den dance v restauraci FooDoo. Příjemné a luxusní prostředí uhranulo všechny návštěvníky a chvíli moderátorovi Dominikovi Arte trvalo, než se lidé uvolnili opustit pohodlná sedadla a vypravili se na taneční parket.
Odměnou všem tanečníkům byly taneční ukázky lektorů Centra Tance a hostů. Všichni přítomní mohli vyhrát dárkové poukazy na seznamovací víkend partnera akce agentury BEZPartnera.

Orientální tanec ukázala děvčátka ze skupiny Zénab, drum solo od věhlasné tanečnice Beaty Cifuentes zatančila Lenka Dušková, která je absolventkou soutěže Miss Orient, v roce 2006 získala titul 1.vicemissorient, což odstartovalo její kariéru tanečnice a také lektorky. V současné době vede výuku orientálního tance v Centru Tance a ke svým titulům si v roce 2007 přidala 3. místo na mezinárodní soutěži Raks Sharki v Berlíně (v kategorii amatér) a 2. místo v soutěži Raks Sharki v rámci festivalu Let´s Dance 2007 Prague Interanitonal Festival.

Skupina Alegría, která tančí pod odborným dohledem prof. Táni Krištůfkové, vystoupila ve dvou blocích se španělskými tanci Sevillanas, díky kterým se diváci přenesli do prostředí španělských fiest, a druhým tancem byla choreografie Tangos Flamenco.

Zajímavým hostem večera byla skupina Lama De Belig. Předváděla kalmycké tance v choreografii Dmitrije Davaeva. Vystoupení Derbetovský Tovšur sklidilo velké ohlasy a přídavkem pro diváky bylo sólové vystoupení autora choreografie Dmitrije Davaeva.

Mezi tanečními ukázkami nechyběl oblíbený Hip Hop a Dance Hall v podání Angeé, která studovala tanec minulý rok v New Yorku - Broadway Dance Center jako mezinárodní student. Zde se věnovala baletu, jazzu, moderně, hip hopu, africkému tanci, street jazzu, house dance, locking, divadelnímu tanci ... pod vedením nejrůznějších lektorů jako jsou Jermaine Browne, Sheryl Murakami, Brian Green, Jared Grimes, Flash and Eric, LaurieAnne Gibson, Rhapsody, Luam, Bam Bam, Jamie J, Sheila Barker, Brice Mousset, Michelle Assaf, Ginger Cox, Judy Rice, Andrey Silantyev.

Africký tanec Simony Prokůpkové a cikánský čardáš tanečnic Dáši Stejskalové byl laskominkou pro diváky, které po ukončení druhého bloku programu nikdo neudržel na židlích a vrhali se střemhlav na parket. Speciální host akce byl indický tanečník Ujwal M. Bhole, jehož úkolem bylo vybrat z přítomných nejlepšího tanečníka večera. Nejlepší tanečnicí se stala dáma z publika, která tanec dle mistra Ujwala nejvíce prožívala. Získala poukaz od seznamky BEZPartnera v hodnotě 1390 Kč na seznamovací víkend dle vlastního výběru.

Soutěžení ...

Tančilo se limbo a podotýkáme, že tyč se dostala díky pružnosti tanečníků opravdu nízko k zemi ... Dárkový poukaz agentury BEZPartnera si nakonec odnesla členka taneční skupiny Alegría.
Spokojeně vyhlížející a soustředěný mistr tradičního indického tance Bharatanatyam Ujwal M. Bhole je zachycen při sledování tanečního parketu, kde vybírá favoritku na ocenění nejlepší tanečnice večera.

Lektoři

Angeé
Angeé
Dáša
Dáša
Lenka D.
Lenka D.
Taťána Krištůfková
Taťána Krištůfková

Pozvánka

• úterý 29.4. od 19:30 hodin
• Restaurace a café bar FooDoo, Danube House, Karolinská 650/1, 186 00, Praha 8 – Karlín (Metro B,C - Florenc), mapa, v místě možnost parkování v garážích.
• Moderátor: Dominik Arte
• Vstupné: 150 Kč (Prodej na místě, 30 minut před zahájením. Rezervace na recepcích Centra Tance Praha.)

Program

  • Soutěž o 5 dárkových certifikátů na seznamovací víkend pro nezadané v hodnotě 1390 Kč od partnera akce seznamovací agentury BEZpartnera - www.bezpartnera.cz
    Jednou z možností, jak tento dárkový certifikát získat je být nejlepší limbo tanečník večera ...
  • Divoká taneční diskotéka
  • Pro každého návštěvníka sladký dárek na uvítanou
  • Ukázky tanců z celého světa - africký tanec, flamenco, orientální tance, street dance, latinskoamerické tance
  • Vzácný host Ujwal M. Bhole M.F.A. je významným představitelem mladší generace Bharatnatjam
  • Speciální vystoupení tanečního souboru Lama De Belig z Liberce Derbetovský Tovšur - jedná se o tradiční kalmycký aristokratický tanec v choreografii Dmitrije Davaeva
  • Výborné pohoštění, nápoje, občerstvení v podově salátů, palačinek s jahodami, steaku, špaget

Fotogalerie tanců

Fotogalerie restaurace FooDoo