Korfu

Dovolená s tancem na ostrově Korfu - Řecko

Letošní dovolená s tancem bude jiná. Voní dálkami, mořem, lávou... O ostrově Korfu se říka, že je zelený, smaragdový, kouzelný, perla Iónského moře, ostrov Geralda Durella nebo císařovny Sissy. Že ještě nevíte kam se tento rok vydáte? Nechte se inspirovat naší roztančenou nabídkou.
Zájezd pro Vás připravila cestovní agentura Centrum Tance ve spolupráci s cestovní kanceláří Mile, která celý zájezd organizačně zajišťuje. Centrum Tance zajišťuje pouze taneční program.

V případě podrobností týkajících se pobytu, ubytování, platby atd. prosím kontaktujete přímo Kateřinu Matouškovou z CK Mile (tel. 224 817 926), která je Vám plně k dispozici.

Termín

10.–20. 6. 2009

Lektorky



Srdečně Vás zvou a těší se na Vás Daniela P., Klára S. a Matěj.

Daniela Pardusová
Daniela Pardusová
Matt Pardus
Matt Pardus

Pokročilost

pro středně pokročilé a výše

Poloha

Velmi oblíbená vila s bazénem leží 120 m od pláže. Centrum městečka je vzdáleno cca 100 m.

OSTROV KORFU

„Krásu ostrova obdivoval již Odysseus, když na Korfu ztroskotal při svém návratu na rodnou Ithaku. Odpočinek při bojích s Caesarem tu hledala proslulá egyptská královna Kleopatra spolu s Markem Antoniem.“
Ostrov Korfu či řecky Kerkyra ležící na západ od řeckého pobřeží nedaleko italského „podpatku“, se řadí mezi nejzelenější a nejatraktivnější řecké ostrovy. Ne nadarmo se jeho půvabům obdivovala řada spisovatelů, Shakespearem počínaje a Geraldem Durellem konče. Ostrov pokrytý lesy, horami a olivovými háji si zamilovala také rakouská císařovna „Sisi“, která si zde nechala vystavět letní sídlo pojmenované po řeckém hrdinovi Achillovi. Tento zámeček ukrytý v zahradách s mnoha stinnými zákoutími a překrásnými výhledy určitě stojí za návštěvu. Stejně tak byste neměli vynechat ani hlavní město ostrova, Kerkyru, v níž se snoubí řecká, turecká, benátská a koloniální architektura a vytváří tak jedinečnou atmosféru živého přístavního města. Osobité kouzlo má Kerkyra především večer, kdy se můžete vypravit do spletitých uliček s benátskými balkonky nebo se po vzoru anglické šlechty procházet po elegantní promenádě Spianada. Přes den si můžete prohlédnout řadu muzeí a galerií, či se podívat do jedné z pevností, které dříve bránily ostrov před nepřáteli. Pouze 2 kilometry jižně od Kerkyry se pak nachází tzv. Myší ostrov – Pontikonissi a klášter Vlacherna , který se pro svou malebnost stal symbolem ostrova. Vaší pozornosti by neměl ujít ani písečné duny a sladkovodní jezero na jihu ostrova. Nejkrásnější výhledy na Vás ale čekají na vrcholu Pantokatoru, nejvyšší hory ostrova. Pokud budete mít štěstí, může se Vám stát, že potkáte některý ze slavnostních průvodů mířících do vyhlášeného kláštera na úplném vrcholu hory. Odtud také uvidíte ostrůvky Paxos a Antipaxos na jih od Korfu, kam si můžete udělat jednodenní výlet lodí. Kolem severního pobřeží jsou zase roztroušeny ostrůvky Mathraki, Otoni a Eriskoussa, pří dobrém počasí můžete zahlédnout i jižní výběžek Itálie. Na řídce obydlené ostrůvky byste měli zamířit, pokud zatoužíte po opravdovém soukromí, čeká na Vás jedinečný zážitek.

STŘEDISKO AGIOS STEFANOS

Na severozápadě ostrova se nachází Agios Stefanos, městečko, které vyrostlo na základech původní rybářské osady. Hlavním lákadlem je široká a více než kilometr a půl dlouhá písečná pláž, na které není těžké najít klidné místo, a to i pro příznivce koupání bez plavek. Pláž má pozvolný vstup do moře (modrá vlajka UNESCO za čistotu vody ) a je proto vhodná pro rodiny s dětmi. Navíc se vám odtud nabízí pohled na tři málo obydlené ostrůvky Mathraki, Otoni a Eriskoussa a navečer na romantické západy sluníčka. Hned vedle letoviska najdete rybářský přístav, z něhož vyjíždějí lodě na ostrovy Dhiapóndia. Stezka vás dovede k mysu, který je nejzápadnějším bodem nejen na Korfu, ale i v celém Řecku. V městečku naleznete vše potřebné, od půjčoven aut, motocyklů a horských kol, přes obchůdky s nejrůznějšími suvenýry, rybí obchod a pekárny, až po klasické řecké taverny, herny, bary a diskotéky. Na pláži jsou Vám k dispozici sprchy, lehátka, slunečníky, plážové bary a půjčovny sportovních potřeb (čluny, šlapadla, vodní skútry, gumové čluny, kanoe a populární banány pro děti). Z vodních sportů můžete provozovat paragliding a windsurfing, z ostatních plážový volejbal, basketbal, tenis nebo malou kopanou. Letovisko doporučujeme klientům všech věkových kategorií, zvláště rodinám s dětmi.

Prožili jsme

Jak jsem prožili dovolenou na Korfu 2009

Ostrov Korfu, řecky nazývaný Kerkyra, leží v Jónském moři a dostaly jsme se na něj za pouhé dvě hodinky letadlem. Autobus nás z letiště zavezl na úžasné místo na severozápadě ostrova. Pak už nic nebránilo překrásným dnům odpočinku, relaxace a tančení… pohodového tančení od půl sedmé ráno, street dance přes poledne a večerního nácviku choreografií. Na nedostatek pohybu jsme si rozhodně stěžovat nemohly a večer jsme do postelí padaly utahané jako koťata.
Naučily jsme se „Basic“ drum solo z dílny Daniely, Kláry a bubeníka Martina. U nové choreografie se dvěma závoji jsme zavzpomínaly na letní Hříšný tanec, zpočátku se nám to sice pokoušel kazit silný vítr, ale po pár dnech to vzdal, takže jsme si nakonec mohly zatančit i s křídly a nezapomněly jsme ani na činelky. Tančily jsme všude - na pláži, u bazénu i v zahradě.
Mimo orientálního tance jsme skoro denně o polední pauze trénovaly street dance s Matějem, který nám dával pěkně do těla. Matěj s námi měl svatou trpělivost a některé z nás na závěrečném vystoupení dokonce „zastreetovaly“. Na hodině flirt dance nám Klára zase ukázala, jak být sexy a jak správně svádivě tančit. No, a aby toho nebylo málo (a abychom si neuhnaly úžeh z neustálého slunění), zasvětily nás Daniela s Klárou do arabských rytmů a tanečních variací. Našel se i čas na malování kamínků, mandal a zdobení těl henou, kterou jsme si přivezly.
Samozřejmě jsme vyrážely i na výlety. Některé z nás se vydaly na okružní jízdu autobusem po ostrově. Dobrodružnější povahy se dokonce vydaly na celodenní výlet lodí a autobusem do Albánie, jejíž pobřežní hory bylo za hezkého počasí vidět i z naší pláže. Skutečnou odměnou pak byl výlet na lodi. Protože se nám z nabízených výletů líbilo vždy jen něco, rozhodly jsme se, že si koupíme lodní výlet ušitý přímo na míru. S pomocí delegáta jsme si najaly loď a vyrazily na průzkum pobřeží. Nezapomenutelná byla rajská pláž s úžasnými oblázky a průzračnou vodou.
Deset dnů uteklo jako voda, v pátek večer jsme si naposledy zatančily a počkaly na pláži na západ slunce. Na rozloučenou s poklidnou vesničkou jsme si pořádně zařádily na diskotéce. Domluvily jsme se, že příště vyzkoušíme zase o něco rušnější středisko, ve kterém nebude chybět promenáda.
Teď už jen nad fotkami vzpomínáme, jak jsme si dovolenou užily a těšíme se, že příští rok se u moře sejdeme opět ve stejné sestavě i se všemi třemi lektory.

Podmínky CK

Všeobecné podmínky CK (ke stažení, formát PDF)
Informace k zájezdům (ke stažení, formát PDF)