Lektorské školení na Slapech 2. - 4.10. 2009

Lektorské školení (především) pro orientální lektory

Jak jsme se školily?

2. - 4.10. 2009 se v těsné blízkosti Slapské přehrady konal již tradiční školící víkend pro lektory.

V pátek nás po příjezdu skvěle proškolila a pedagogicky vzdělala Hanka Kůstová. Během semináře nechyběly ani praktické ukázky. :-)

Sobota již patřila tanci a to nejen orientálnímu. Měli jsme možnost shlédnout a vzápětí si vyzkoušet známé folklórní styly orientálního tance, které u nás ještě nejsou rozšířené (bambouti, dabke, fallahi) s hostem nejpovolanějším - egyptským lektorem a tanečníkem Osamou Emamem. Snažily jsme se seč nám síly stačily, avšak i tak jsme svého školitele svými kreacemi pobavily - inu, folklór je folklór a nemáte-li ho v krvi, je třeba mu věnovat delší čas.
Od Radka Strašíka jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí k jednotlivým stylům street dance (hip hop, poppin´, lockin´, house...), jež nám pro lepší názornost také zatančil. Při "elektrizovaných" pohybech stylů poppin´ a lockin´ jsme se neubránily upřímnému obdivu. Několik kombinací jsme si zatančily s Radkem a pak jsme se ještě zavlnily v rytmu úžasné kubánské salsy (a silou ženského kolektivu donutily Radka ukázat nám pěkně všechny základní kroky :-)).
Po krátké pauze jsme navázaly volitelnými tanečními bloky, v nichž jsme se učili krásné choreografie s hlavními lektorkam pro Prahu: Karolinou Idrisovou - Raks Sharqi a Brno: Šárkou Martinákovou - Baladi.
Večer bylo na programu příjemné posezení a také povídání s Osamou Emamem. Potěšila nás ukázka tanečních kostýmů z brněnské dílny I Love Dance a večer uzavřela ukázka po čertech svižné Zumby s Mirkou Gebouskou, hlavní lektorkou pro Plzeň.

V neděli jsme se pěkně prostřídaly u Mirky G. a Šárky M.. Mirka nás zasvětila do pohádkově kouzelného indického bollywoodského tance hned třemi rozmanitými choreografiemi. Šárka nám prozměnu protáhla tělo neskutečně vtipnou choreografií s názvem "Crazy Moves". Poté následoval výborný oběd a loučení.


Díky všem školitelům, organizátorům a za rok se budeme opět těšit!

Termín

2.–4. 10. 2009

Školící lektorky a lektoři

Hana K
Hana K
Miroslava Gebouská
Miroslava Gebouská
Radek Strašík
Radek Strašík