Čarodějný víkend v Bílých Poličanech

Čarodějný víkend v Bílých Poličanech
Čarodějný víkend v Bílých Poličanech se více než vydařil. Sešla se opět skupina báječných žen a společně jsme se věnovaly magickému tanci se svíčkami, rozevlátému tanci se závoji i koketně - bojovnému tanci s hůlkami. Společně jsme prošly rituálem "vynášení zimy", tancem ženy-divošky a jako třešničku na dortu jsme okusily i náboj S-factoru. Více není nutno dodávat, protože spokojenost klientek září z fotodokumentace.

Ohlasy účastnic víkendu
Ahoj Diano,
moc děkuji za fotky. Bude to milá vzpomínka na nádherný víkend.
Podařilo se vám vytvořit atmosféru dokonalého uvolnění a souznění. Čas se sice téměř okamžitě převalil do každodenních povinností, ale energie z prožitého setkání zůstává. Pokusím se ji udržet co nejdéle.
Protože jsem samozřejmě hned, jako správná bohyně, všude roztroubila své prožitky, zatoužila po setkání další pětice tanečnic. Nevím, bude-li se akce příští rok opakovat, ale předpokládám, že podobně se chlubily ostatní holky a o naplnění semináře nebude nouze.
Měj se sluníčkově a tanečně - pohodově. Alena


Fotogalerie po akci

Jaké to bylo ...

Pobyt na zámku? Celý víkend budu jako zámecká paní? Budou se o mě starat a já si to budu užívat..…
Zámeček je malý, ale moc krásný. Leží v rozlehlém zámeckém parku, všude je čisto, vnitřní vybavení pokojů je na dobré úrovni. A ten výhled! Dívám se do zeleně parku a vidím i na jakési stavení. Tam asi bydlí zahradník. Třeba se tam tajně schází se zámeckou paní….
Po výborné večeři jsme si daly ještě hodinku tance. Bylo to příjemné protažení po celodenní práci a jízdě autem. A pak jsme si sedly v zeleném salonku, vzájemně se představily a seznámily se. Následovala hodinová relaxace na srovnání energií v těle, abychom se vyladily a víkend si náležitě užily.

V sobotu ( 26. 4. ) po snídani ještě zbyl čas na procházku po parku. Následoval tanec s předměty. Jedna skupina měla hůlky, druhá závoj. Vzájemně jsme si naučené choreografie ukázaly a obě se velmi líbily. Oběd se malinko zpozdil, takže jsme si sedly ven k malé fontánce a nechaly se prohřívat teplým jarním sluncem.
Odpoledne byl rituál na vynášení zimy. Co to bude? Budeme tu někde pálit smrtku? Měly jsme si přinést nějakou krásnou přírodninu, kterou si pak vezmeme domů. Nakonec bylo vše jinak, jak to tak v životě bývá. Přírodnina nám představovala něco, co jsme dříve potřebovaly a třeba i měly rády, ale nyní už to nepotřebujeme, už to dosloužilo, a je potřeba se toho zbavit. Nechtělo se nám ty krásné výtvory přírody zahodit, ale pomohla nám k tomu meditace, zaměřená na to světlé i temné v nás. S pocitem, že s jarem je potřeba uklidit nejen svůj byt, ale i příbytek naší duše, jsme šly odevzdat přírodninu tam kam patří, tedy do přírody, se symbolickým poděkováním za to, že nám posloužila a pomohla něco pochopit, podívat se na věci i z jiného úhlu pohledu.
A už je tu něco pro nás parádnice. Honem se obléknout do krásného kostýmu, navléci na sebe všechny šperky a cingrlátka a jdeme se fotit. Fotily jsme se u fontánky a pak s místním vodníkem (kamenným). Jak jsme chodily v těch krásných dlouhých sukních po parku a pak jsme si je musely podržet rukama při chůzi do zámeckých schodů, připadaly jsme si opravdu jako zámecké paní. A tak jsme šly i tančit. Jedna skupina se učila choreografii na popovou orientální hudbu, druhá se naučila nové krokové variace a krátké sestavičky.
Večeře je lehce slavnostní. Na stolech stojí lahve vína a skleničky a v tom se odrážejí mihotavé plamínky svíček. Nejmladší účastnice slaví narozeniny. Všechny jí gratulujeme a ona i maminka od nás dostávají veliké ovocno-šlehačko-zmrzlinové poháry. Mňam!
Po dobré večeři a kafíčku bychom se na chvíli natáhly. Ale jdeme na večerní program. Máme si vzít raději kalhoty, takže tančit se asi nebude. Na stole jsou tři přehrávače a plno CD. Bude disko?! No, skoro. Program je nazván „ tanec divošky „ . Tančíme na různé styly hudby, pomalé rytmy střídají rychlé. Tančíme, jak chceme a jak to cítíme, nemusíme dodržovat žádná taneční pravidla. To se nám moc líbí a pomalu to začínáme rozjíždět. Skoro po hodině tance jsme fyzicky unavené, pot z nás teče všude, ale v hlavě není jediná zbytečná myšlenka. Vlastně v hlavě není žádná myšlenka, hlava nic neřeší, je čistá, „uklizená“.
A teď spát? Ne, přichází S - faktor. Co to je? Jsme hned uvedené na pravou míru, že to není X – faktor a že nikdo po nás nebude chtít zpěv. Učíme se různé protahovací a svádivé pohyby, vláčné, jako kočičí, a spojujeme je do malé sestavičky. Je to moc prima, užíváme si své tělo, objevujeme ho, uvědomujeme si, že máme boky, prsa, zadek, ruce. Je to svádivé a erotické, a přitom velmi decentní. Jsme bohyně. Úžasné.
Jsme nabité a protažené a ještě se nám nechce spát. Povídáme si. Nejodolnější vydržely dlouho po půlnoci….

Snídaně, procházka, už tu máme skoro pravidelný režim. Některé sedí u fontánky, jiné cvičí tai-či nebo se jen tak brouzdají ranní orosenou trávou.
Dopoledne se učíme velmi jednoduchou choreografii, kterou nám ukázala jedna z účastnic a která se všem moc líbila, právě pro svou nenáročnost. A ještě nám zbyl čas na zopakování a procvičení prvků se závojem.
Odpolední tančení už je klidné, uvolňující. Na závěr jsme si zazpívaly mantru na oslavu Matky - Matky Země, bohyně Matky, naší vlastní matky či matky v nás. Tak, jak to každá cítila.

Bohyně, divoška, čarodějka, matka – to jsou různé tváře ženy. Aby žena byla celistvá, měla by v sobě probudit všechny své aspekty. O to na tomto víkendu šlo, to jsme si měly vyzkoušet, „ochutnat“.
Těsně před odjezdem jsme se všechny sešly v restauraci na kafe. Sdělily jsme si poslední dojmy, pochválily pobyt i prostředí a pak už domů. Nabité, odpočinuté, plné energie a dojmů.
Tak zase někdy nashledanou.
Jana
P.S. Zahradníka jsem vůbec neviděla. Asi má zámeckou paní někde jinde….
Víkendem vás provedou lektorky Diana, Jana a Míša. Zatančíte si se závojem, s hůlkou, procvičíte si hravé shimmy variace, provlníte paže, užijete si spoustu legrace se svými kamarádkami a zároveň ochutnáte kousek z tajemných rituálů v rámci doprovodného programu. Zjistíte, že tanec je nejlepší způsob relaxace pro ženu :o).
Věříme, že si z víkendu odnesete jen ty nejkrásnější zážitky.
Přihláška

Termín

25.–27. 4. 2008

Lektorky

Lektorky Diana, Jana a Míša vedou výuku tanečnic v Hradci Králové.
Diana Hezinová
Diana Hezinová
Jana
Jana
Michaela Jezberová
Michaela Jezberová

Program

Žena - Bohyně, Divoška a Čarodějka
Ženy se od pradávna setkávaly, aby společně sdílely a podporovaly v sobě cenné ženské kvality a hodnoty-teplo, měkkost, porozumění, soucítění, péči o vztahy, ladnost, smysl pro krásu, harmonii, ale také smyslnost, nespoutanost a divokost. Prováděly rituály, tančily, zpívaly, smály se, plakaly a vyprávěly si příběhy.
Pojďme se setkat a sdílet své příběhy, vyprávět je slovem i tancem, vynést nepotřebné a oživit v sobě Bohyni, Divošku a Čarodějku.

  • Břišní tanec 90 min 2xdenně, rovněž se svíčkami, závojem a hůlkou
  • Relaxační techniky, práce s energií
  • Rituál vynášení zimy
  • Čarodějka v nás

Minulé víkendové pobyty v Bílých Poličanech

Čím Vás zámek okouzlí?

Zámecké budovy jsou obklopeny rozlehlým parkem, který je vhodným prostředím jak k relaxaci a sportování, tak pro milovníky vzácné flóry. Součástí zámeckého parku jsou i umělá jezírka s vodotryskem, která vytvářejí ideální prostředí pro duševní odpočinek.
V hlavní budově zámku je k dispozici 16 pokojů. Zámek je nově zrekonstruován. Vybavení dvoulůžkových pokojů je na velmi dobré úrovni. Zámek je klasifikován jako tříhvězdičkový hotel. Celodenní stravování je zabezpečeno přímo v budově zámku. K významným a slavnostním příležitostem je možno využít i historické interiéry.
Geografické umístění areálu je výhodné pro pořádání výletů do okolí. Východočeská ZOO SAFARI ve Dvoře Králové n/L je vzdálena 11 km. Do vzdálenosti 15 km se nacházejí další významné kulturní a turistické zajímavosti jako je např. zámek Kuks, Braunův betlém, unikátní vodní dílo - přehrada Les Království, vrch Zvičina, hrad Pecka, pevnosti v Josefově a mnohé další. V blízkém okolí jsou dále dostupné Prachovské skály, Trosky, Krkonoše a další turisticky zajímavé lokality.
Koupání je možné přímo v areálu zámeckého parku, na koupališti v Lanžově (1 km) nebo na koupališti v Miletíně (4 km) Pro milovníky rybaření je vhodný rybník ve Velkém Vřešťově (4 km). V případě zájmu je možno pořádat společné autokarové výlety na přání. Sportovci jistě ocení hřiště na plážový volejbal a malý fotbal. Večery je možno strávit příjemným posezením u táboráku nebo v místní stylové restauraci, která je vzdálená od ubytování cca 300 m.
Areál zámku v Bílých Poličanech je vhodný nejen pro rodinnou a individuální rekreaci, ale i pro pořádání firemních školení, škol v přírodě, vzdělávacích kurzů, ozdravných pobytů, letních stanových táborů a mnohých dalších aktivit.

Zajímavosti okolí

Díky geografické poloze jsou Bílé Poličany ideálním místem k relaxaci, aktivní dovolené ale také k pořádání výletů do okolí. V okruhu několika kilometrů je možno navštívit velké množství turisticky zajímavých lokalit.


ZOO Safari - Dvůr Králové nad Labem 10 km
pro milovníky exotických zvířat je zde vyhlášená Zoologická zahrada Dvůr Králové nad Labem známá pod označením "SAFARI".


Zámek Kuks 12 km
Ojedinělý komplex vrcholného baroka v Kuksu je tvořen vyjímečným sepětím barokního sochařství a architektury reprezentované budovou hospitalu, kostela s hrobkou společně se souborem alegorií Ctností a Neřestí. Velkolepé dílo vzniklo z mecenášství hraběte F.A.Šporka za účasti vrcholných tvůrců baroka M.B.Brauna a G.B.Alliprandiho.


Braunův Betlém 11 km
Betlém - mimořádný poutní a meditativní barokní areál tesaný přímo do rostlého kamene mistrem baroka M.B.Braunem. Toto velkolepé přírodní divadlo, zasazené do lesního zátiší, zobrazuje biblické příběhy.


Vrchol Zvičina 9 km
Hlavní dominantou krkonošského podhůří a našeho regionu je vrchol Zvičina. Je důležitou kulturně-historickou křižovatkou celé oblasti a významným sportovním a turistickým centrem. K oblíbeným sportovním činnostem na vrcholu Zvičiny patří v letním období paragliding, cykloturistika a v zimě lyžování.


Hořice v Podkrkonoší - sochařské sympozium, hořické trubičky 11 km
Hořice v Podkrkonoší - město kamenné krásy. Zdejší tradice těžby hořického pískovce dala vzniknout mnoha kamenickým a sochařským dílnám a později i vzniku první odborné sochařsko - kamenické školy v Čechách. Nejrozsáhlejší sbírka moderního světového sochařství je zbudovaná v přírodním areálu na vrchu sv. Gotharda v Hořicích. Souborné sochařské dílo je vyvrcholením sochařsko - kamenické tradice tohoto kraje.


Miletín 4 km
Ve 12. století zde stával knížecí hrad, od roku 1241 do husitských válek komenda řádu německých rytířů. Na místě hradu byl v letech 1693 - 1701 postaven barokní zámek, později empírově upravený. Ve 13. století zde byl postaven ranně gotický kostel. Rodné městečko K.J.Erbena (1811 - 1870) - Miletín, je v současnosti klidné podkrkonošské městečko. Na počest narození K.J.Erbena je pojmenováno náměstí a je možné navštívít jeho rodný domek. V letních měsících Miletín nabízí možnost koupání v koupališti s travnatou i písčitou pláží. Miletín je též proslulý výrobou tradiční perníkové pochoutky Miletínské modlitbičky, které zde již s tradicí od roku 1820 vyrábí a prodává perníkářská rodina Erbenů.


Josefov - podzemní chodby, lapidárium 18 km
Podzemní chodby pevnosti Josefov byly součástí jejího obranného systému a dnes je největší turistickou atrakcí města Jaroměře. V době svého vzniku - v 18. století - představovaly asi nejrozsáhlejší podzemní komplex v Evropě a byly dlouhé téměř 45 km. Dnešní prohlídková trasa je dlouhá 1 km a seznamuje návštěvníky se způsoby podzemního boje o pevnost, s nebezpečnou prací minérů a technickou vyspělostí tehdejších vojenských inženýrů. Vedle poutavého výkladu průvodce přispívá k romantické a tajuplné podzemní prohlídce i osvětlení ručními lampami se svíčkami. Lapidárium se nachází v kasematních prostorách bastionu č.I, kam se lze dostat spojovací chodbou přímo z podzemí. Část kasemat je opatřena dobovým vojenským vybavením. V lapidáriu jsou instalovány originální plastiky světců, které v letech 1723 - 1727 vytvořila umělecká dílna M.B.Brauna.


Prachovské skály 32 km
Prachovské skály byly pro svou přírodní a kulturní krásu prohlášeny již roku 1933 za přírodní rezervaci. Skalní město o rozloze 244 hektarů vzniklo usazením pískovců a slínovců na dně druhohorního moře a staly se tak součástí českého křídového masívu. Četné prehistorické nálezy svědčí o osídlení tohoto kraje v 10. až 7. století př.n.l. Prachovské skály - to je nepřeberné množství vysokých a štíhlých věží pozoruhodných tvarů, mezi kterými jsou hluboké a těsné rokle a strže, výrazné skalní útvary a bloky. Bludiště kaňonů a roklí, přechod slujemi a rozsedlinami, průchody. Romantické skalní město Vám nabízí pohled z několika vyhlídek téměř do všech světových stran.