3. PLES CENTRA TANCE V PLZNI

3. PLES CENTRA TANCE V PLZNI:

9.2.2008 proběhl v KD Peklo v Plzni tradiční Ples Centra Tance - již třetí v pořadí. Bylo zcela vyprodáno a diváci si opravdu přišli na své.

Program

Hned v úvodním vystoupení předvedly lektorky Katka, Zuzka K a Zuzka Š tanec s křídly bohyně ISIS, lektorka Mirka s kurzistkami Bollywood a Jana s Anim kousek brazilské karnevalové samby.

Ale ani další program nebyl o nic chudší:

* 1. vstup
Drum solo lektorek CT
vystoupení taneční skupiny e-motion, která zatančila moderně ve stylu afrického tance
vystoupení lektorek s jejich kurzistkami, které předvedly egyptský folklor - tanec Hagalla

* 2. vstup
Indický pop v podání Mirky a jejích kurzistek
Sólovou salsu zatančila Míša
Sambu Axé zatančila jako indiánka Jana
tanec Chacha předvedla Eva s Petrem

* 3. vstup
Tanec se závojem ve vlastní choreografii zatančila lektorka Katka
Bhangru - indický hip hop jste mohli vidět v podání Mirky a jejích dam
svůdný Flirt Dance roztančila lektorka Eva se Šárkou a Terezou

* 4. vstup
sólové vystoupení 1.VICEMISS ORIENT Šárky Tomanové
Mardalu - filmový indický tanec v podání Mirky, Lucky a Vendy
Dvě závěrečná vystoupení patřila párovým tancům. Salsa v podání Míši a Milana a Paso doble v podání Evy a Petra


Celým večerem nás opět provázel moderátor Honza Anderle a k tanci a poslechu nám hrála kapela Ozvěny.

Postřehy návštěvnice plesu - Mirky

Hned začátkem, než začnete číst, musím se Vám s něčím svěřit. Miluji plesy!!! A to všeho druhu: maturitní, hasičské, charitativní, univerzitní, prodloužené či závěrečné v tanečních... prostě všechny … Ne nadarmo mě moji přátelé nazývají společenským živlem. Na 3. ples Centra tance jsem se těšila obzvláště. Nic jsem nechtěla nechat náhodě, a proto jsem si lístek koupila hned první den prodeje. Kdo dřív přijde, ten lépe sedí, a samozřejmě také vidí. Minulý ples se mi velice líbil, avšak letošní předčil veškerá moje očekávání (a že nebyly malé). Takovou širokou škálu tanečních stylů, úžasně pestrobarevných a nápaditých kostýmů a hlavně vynikajících výkonů vystupujících jsem již dlouhou dobu pohromadě neviděla. Vy, kteří jste na plese nebyli, jste určitě zvědaví, proč jsem tak unešená a vynáším tenhle večer až do nebes … Raději začnu pěkně po pořádku – pro jistotu, abych nic zajímavého nevynechala.
Úderem půl deváté reflektory ozářily parket a sál utichl a úžasem vzdychl. Vystoupily lektorky Centra Tance se zlatými křídly egyptské bohyně Isis – prostě paráda, málem jsem si došla pro sluneční brýle, jak to efektně blýskalo. Ani jsem se nenadála a Egyptské bohyně nahradil indický tanec Bollywood. Ano, nepřeklepla jsem se, Bollywood. Že jste o tom neslyšeli? Já do této soboty také ne (raději jsem se ještě ujišťovala u kamarádky, zda jsem neslyšela špatně, či zda se moderátor nepřeřekl). Naštěstí jsem byla ujištěna, že mě smysly neklamou a že je to tanec inspirovaný indickými filmy (co nejdříve si zkusím nějaký sehnat ). Také jste letos promeškali karneval v Riu? Nevadí. První vstup zakončila pravá brazilská karnevalová samba. Lektorce patří můj hluboký obdiv, jak bravurně zvládne „křepčit“ na vysokých podpatcích, vrtět celým tělem a rozdávat úsměvy na všechny strany. Já už bych se tam pravděpodobně natáhla jak dlouhá, tak široká a úsměv bych sklidila tak akorát od přihlížejících diváků. Co úsměv, tak možná pořádný řehot. Pak již brazilské rytmy vystřídala, jak už to na plesech bývá, kapela Ozvěny, která všechny, doposud přihlížející, vyzvala do víru tance. Hudba byla hezká, příjemná, dobře vybrané písničky, na které se dalo tančit skoro cokoliv (třeba polka na 3 doby ), no jo, ne každý umí).
V průběhu večera následovaly ještě další taneční vstupy lektorek a žaček Centra tance. Nesmím také zapomenout na vystoupení skupiny E-motion, která předvedla moderní verzi afrického tance – já bych rozhodně chtěla být na místě jedné křehotinky a nechat se tam nosit jediným chlapem ve skupině  Protože již rok a půl tančím orientální tanec, nemohla jsem si nechat ujít vystoupení se závojem lektorky Katky. Ani kurzistky se však nenechaly zahanbit a za doprovodu rychlé hudby divákům předvedly, jak se tančí egyptský folklórní tanec Hagalla. A co teprve akrobatická párová salsa. To bylo něco! Své vítězné vystoupení zde předvedla současná 1. vicemiss Orient Šárka. Mimochodem víte, že letos je již 4. ročník téhle soutěže??? Podaly jste si již přihlášku?
Já jsem však rozplývání zažila i u latiny a tance Flirt Dance – tedy rozumějte ne přímo já . To můj kamarád celou dobu visel očima na lektorce Evičce a skoro nemohl zavřít ústa . Asi bude pro něho šok až to s holkami rozjedeme po absolvování jarního kurzu Flirt Dance na naší tradiční uvítací letní party. Nesměla chybět ani tombola! Jelikož byly slosovatelné vstupenky a cen mnoho, odhaduji, že každý druhý si domů odnesl nějaké to menší či větší překvapení. Pořádně jsem si taky zařádila na latinsko-orientální diskotéce. Naštěstí jsem si s sebou přibalila penízkový šátek, takže to mělo opravdu grády. Pro mě tento večer skončil v půl druhé, kdy mě doslova z parketu odtáhla kamarádka, ale už teď se těším na další ročník!!!

Lektorky a lektoři, kteří na plese zazářili

Lektorky

Ani Conceicao
Ani Conceicao
Evička Pr
Evička Pr
Helena H
Helena H
Julie Mihoková
Julie Mihoková
Kateřina Zezulková
Kateřina Zezulková
Martina Henrichová
Martina Henrichová
Michaela
Michaela
Milan Zu
Milan Zu
Miroslava Gebouská
Miroslava Gebouská
Petra Z
Petra Z
Petr Liška
Petr Liška
Tereza Fayová
Tereza Fayová
Věra Hollerová
Věra Hollerová
Zuzana Kepková
Zuzana Kepková
Zuzka Štychová
Zuzka Štychová
Šárka Tomanová
Šárka Tomanová

Fotogalerie po akci

Fotogalerie

- zde si můžete prohlédnout bohatou fotogalerii, která je přehledně rozdělena do bloků tak, jak vystoupení běžela po sobě.