Brno zvolilo v sobotu svých deset semifinalistek!

Brno zvolilo v sobotu svých deset semifinalistek!
Sobotní večer se v brněnské Kinokávárně nesl v duchu soutěže v orientálním tanci. Sešlo se zde devatenáct soutěžících převážně z Moravy a Slezska, aby před porotou zatančily o postup do celostátního semifinále. Hostitelkou večera a zároveň jednou z porotkyň byla úřadující MISS ORIENT 2007 Kateřina Rychlovská. Titul nejsympatičtější tanečnice a korunku MISS ORIENT SYMPATIE večera si odnesla - za všeobecného souhlasu - soutěžící č. 14 Ivana Michaudová.

Večer zahájilo taneční vystoupení Chicago absolventek kurzu stepu, které diváci ocenili dlouhým potleskem. Jejich lektorka Petra Kincová přihlížela z hlediště a byla na své svěřenkyně právem hrdá. Pak už se ujal slova moderátor večera herec Jan Adámek, poděkoval sponzorům a partnerům, seznámil diváky s porotou, ve které zasedla Kateřina Rychlovská, MISS ORIENT 2007, Eva Grambalová, finalistka loňského ročníku soutěže, Katka Krejčová, herečka a lektorka Centra Tance, Hana Sušilová, lektorka Centra Tance a za sponzory a partnery Ing. Michal Jakubec, majitel firmy Jasyko a Adéla Hrůzová, redaktorka časopisu KULT.cz.
Soutěžící se představily v průběhu večera celkem ve třech disciplínách. Tanec s povinnými prvky ukázal, jak zvládají technickou stránku orientálního tance, volný tanec ukázal osobitost každé z tanečnic a rozhovor završil soutěžní klání. Před závěrečným vyhlášením výsledků zatančili Monika Bartošová a Jan Kohout ukázku kubánské salsy. Závěrečnou tečkou bylo vystoupení lektorek Centra Tance s beduínským namlouvacím tancem Hagalla.
Deset postupujících semifinalistek se představí 17.5.2008 v Praze na celostátním semifinálovém večeru, kde nebude chybět ani nejsympatičtější tanečnice večera Ivana Michaudová.

www.missorient.cz

Lektorky

Eva Grossová
Eva Grossová
Honza
Honza
Lenka Strnadová
Lenka Strnadová
Lenka Svobodová
Lenka Svobodová
Monica Bartošová
Monica Bartošová
Monica Bartošová
Monica Bartošová
Petra Kincová
Petra Kincová

Fotogalerie po akci - připravujeme