Finalistky 4.ročníku již známy !

Finalistky 4.ročníku již známy !
V sobotu se v pražském divadle Blaník konalo semifinále 4.ročníku soutěže o titul MISS ORIENT 2008. Porota, ve které byl i sólista známé egyptské taneční skupiny Reda Troupe Mohamed Kazafy, vybrala letošních deset nejlepších amatérských orientálních tanečnic, které teď čeká letní příprava a podzimní finálový „boj“ o korunku a titul MISS ORIENT 2008.

Večer zahájilo slavnostní taneční vystoupení Gala Oriental v podání 15ti tanečnic, které přeneslo diváky v sále do světa orientálního tance. Po představení poroty, ve které mimo M.Kazafyho zasedla vítězka televizní soutěže Star Dance 2 tanečnice Iva Langerová, egyptský tanečník Ahmed Fekry, hlavní lektorka Centra Tance Praha Karolina Idrisová, lektorka Centra Tance Brno Šárka Martináková, lektorka a tanečnice SAHAR a zástupce společnosti FITCO Jan Šrepl, se divákům předestavilo 28 tanečnic, které postoupily z regionálních základních kol. Věkové rozpětí dokládá, že soutěž a především tanec je opravdu určen všem bez ohledu na věk, váhu nebo jiná kriteria. Nejmladší soutěžící bylo 17, nejstarší pak 64 let!

Porota hodnotila celkem 3 disciplíny – tanec s povinnými prvky, rozhovor s moderátorem a volný tanec na předem známou hudbu. Do tanečního souboje se zapojila i MISS ORIENT SYMPATIE ze základního kola v Brně Ivana Michaudová, která dokládá, že soutěž je otevřena každému bez ohledu na věk! Porota měla velmi těžké rozhodování a chvíle do vyhlášení 10ti postupujících vyplnila doprovodná taneční vystoupení. Žhavé flamenco, folklórní tanec khalegee - tzv. tanec vlasů, koketní flirt dance a vystoupení hosta večera Mohameda Kazafyho.

Deset finalistek vyhlásila nositelka mnoha domácích i zahraničních ocenění, mj. Královna parketu Iva Langerová. Divákům v Praze se stejně jako na základním kole v Brně do srdcí nejvíce zapsala soutěžící s číslem 18 Ivana Michaudová, a proto ji zvolili nejsympatičtější tanečnicí večera. Ivana koketovala původně s baletem, nyní již mnoho let tančí orient. Vyučuje francouzštinu a španělštinu a cestuje po světe. Její bezprostřední projev i smysl pro humor roztleskal několikrát celý sál.

Třešničkou na dortu semifinálového večera bylo další vystoupení Mohameda Kazafyho, tentokrát předvedl temperamentní tanec s holí. Finále soutěže Miss Orient 2008 proběhne v Praze v listopadu 2008.

www.missorient.cz

Lektorky

Badriyah
Badriyah
Dorotka
Dorotka
Evička Pr
Evička Pr
Hanka Vorlíčková
Hanka Vorlíčková
Kateřina Zezulková
Kateřina Zezulková
Lenka Svobodová
Lenka Svobodová
Monika K
Monika K
Petra Z
Petra Z
Terka Blažková
Terka Blažková
Tereza Fayová
Tereza Fayová

Fotogalerie po akci - připravujeme