Noc tanců - Let´s Dance 2008

Noc tanců na festivalu Let´s Dance 2008
Barevná Noc tanců otevřela doprovodný program festivalu Let's Dance 2008!
Novinkou a zároveň první akcí doprovodného programu 3. ročníku Let's Dance festivalu byla páteční Noc tanců. Více jak 400 diváků sledovalo vystoupení téměř padesáti účinkujících, kteří předvedli taneční choreografie sestavené speciálně pro tento večer. Hvězdou večera byla chilská tanečnice Amparo Núñez, která korunovala svým flamencem obě části večerního programu.
Diváci, kteří se nechali zlákat do pražského divadla Blaník, shlédli v pátek 25. července pestrý a barevný taneční mix různých tanečních stylů v podání sólistů, menších i větších skupin.
V programu se představil i David Leden ze Sokolova - výherce festivalové videosoutěže v kategorii street dance solo, který sklidil nejen velký potlesk diváků, ale odnesl si i cenu:
  • Kilometrickou banku na 2000 km, kterou věnoval zákaznický program Českých drah - ČD Bonus
  • nejnovější tříjádrový procesor AMD Phenom 8450
  • poukaz na taneční kurz Centra Tance v hodnotě 2500 Kč
  • a jako vítěz se mohl představit právě na taneční exhibici Noci tanců

Noc tanců zahájila choreografií Toys Time hiphopová poloprofesionální skupina A-Force, která se představila ve složení Radek Strašík, Eva Severinová, Hana Machátová, Dominika Horová, Zuzana Závodná a Nikola Palacová.
Skupinu vystřídala stepující zdravotní sestřička Lucie Marešová. Pro svůj stepařský výstup si zvolila remixovanou verzi Bethowenovy Osudové symphonie.
Tóny vážné hudby vystřídaly rytmy brazilské samby v podání Jany da Conceição a Anivalda Mota da Conceição.
Taneční manželský pár vystřídala velká skupinová formace, která pod vedením a v choreografii Mirky Gebouské zatančila nový styl Hot Indi Pop, který v sobě mísí prvky Bollywoodu, hip hopu, clip dance a dalších moderních pohybových forem. Divákům se představily Mirka Gebouská, Lucka Gebouská, Pavlína Dušková, Vendulka Pánková, Jana Bendová, Aneta Ambrožová, Zlatka Palkovičová, Petra Tothová, Jitka Kovářová, Helena Orcígrová, Helena Vítková, Jana Procáková, Štěpánka Lišková, Michaela Krocová, Daniela Sýkorová, Zuzana Simandlová, Jitka Hejlová, Leona Sulimenková, Hedvika Bartošová, Pavla Častoralová a Kateřina Krocová.
Michaela Vrabcová vystupuje pravidelně na mezinárodních salsa festivalech a divákům předvedla, že i párový tanec se dá líbivě tančit sólově.
Sólistku vystřídala skupina Alegría - J. Drozdová, A. Němčanská, L. Uchytilová - která zatančila Sevillanas, španělský folklorní tanec s kastanětami v choreografii prof. T. Krištůfkové.
Folklór vystřídal moderní a rytmický break dance, který předvedla část skupiny Pentifull breakers, která se může chlubit mnoha domácími i mezinárodními tanečními úspěchy a je nejlepší breakdancovou skupinou v Čechách.
Chlapce střídaly smyslné dámy - Eva Procházková a Kateřina Zezulková, které předvedly spojení nového tanečního stylu flirt dance s prvky orientálního tance.
Před závěrečným vystoupením první půlky programu vystoupily svěřenkyně Mirky Gebouské, které předvedly folklórní tanec Bhangra z oblasti Panjabu. Na jevišti se v choreografii Mirky Gebouské představily Mirka Gebouská, Jitka Kovářová, Michaela Krocová, Štěpánka Lišková, Jana Procáková, Helena Vítková, Helena Orcígrová, Zuzana Simandlová, Petra Tothová, Pavlína Dušková, Zlatka Palkovičová, Aneta Ambrožová a Jana Bendová.
Závěr první poloviny patřil zahraničnímu hostu - chilské tanečnici, choreografce a lektorce flamenca Amparo Núñez a jejímu sólovému výbušnému projevu, kterým přiblížila divákům španělský tanec Bulerías, který vyžaduje kromě přesné techniky zapateada, cit pro formu a výraz.

Fotogalerie I. půle programu

Druhou polovinu večera zahájilo scénické taneční číslo James Bond v akci, které v choreografii Šárky Martinákové a Jana Adámka předvedly lektorky Centra Tance Brno - Katka Krejčová, Lada Janáčková, Veronika Šandrovičová, Monika Košárková, Šárka Martináková, Andrea Keilová, Milena Vyparinová, Renata Pokorná, Lenka Zychová, Lenka Šváchová a herec a moderátor večera Jan Adámek.
Scénický tanec střídalo duo M´n´M – Michaela Vrabcová a Milan Zukal, které do svých choreografií ve stylu salsy L.A. zařazuje i akrobatické prvky.
Samba axé, která následovala v podání Jany da Conceição a Anivalda Mota da Conceição, byla remixem známé lambady. Samba axé je charakteristická svými choreografiemi, které vyjadřují text a atmosféru písní.
A opět se diváci mohli pokochat trochu lechtivým vystoupením Petry Fischerové, Šárky Tomanové a Terezy Fayové v tanečním stylu aerobic striptease, který je jednou z forem flirt dance.
Autorka choreografie dalšího vystoupení ve stylu hip hop Angeé Klára Svobodová studovala v New Yorku v Broadway Dance Centre. Vystoupení Hip Hop a Dance Hall si zatančila si spolu s Klárou Moravuszovou a Andreou Fuzziovou.
Choreografie na píseň Aja Nachle - v anglickém překladu Let's Dance - byla ukázkou tanečního stylu bollywood. Zatančily ji Mirka Gebouská, Lucka Gebouská, Pavlína Dušková, Vendulka Pánková, Tereza Karpíšková, Jana Bendová, Aneta Ambrožová, Zlatka Palkovičová, Petra Tothová, Jitka Kovářová, Martina Kubíková, Martina Kouláková, Jitka Hejlová, Daniela Sýkorová, Zuzka Simandlová, Johana Petrlová, Jana Procáková, Kateřina Krocová a Pavla Častoralová.
Flirt dance - nový a momentálně velmi populární taneční styl a inspirace koncertním vystoupením popových hvězd - to byla choreografie Naughty Girl - kterou zatančily Eva Procházková, Katka Zezulková, Šárka Tomanová, Johanka Řezníčková, Simona Bogrová a Lucie Matalová.
Svůdný tanec vystřídala dynamická choreografie How we do it v podání skupiny A-Force ve složení Radek Strašík, Eva Severinová, Hana Machátová, Dominika Horová, Zuzana Závodná a Nikola Palacová. Předvedli různé hip hopové styly, které vyučují tanečníky a návštěvníky kurzů v Centru Tance.
Večerní program gradoval. Na jevišti se naposledy představila velká formace bollywoodských tanečnic. Hravou, veselou a pestrou choreografii s názvem Chori pe chori zatančily Mirka Gebouská, Lucka Gebouská, Pavlína Dušková, Vendulka Pánková, Tereza Karpíšková, Jana Bendová, Aneta Ambrožová, Zlatka Palkovičová, Petra Tothová, Jitka Kovářová, Martina Kubíková, Martina Kouláková, Jitka Hejlová, Daniela Sýkorová, Zuzka Simandlová, Johana Petrlová, Jana Procáková a Kateřina Krocová.
Bollywood naposledy vystřídal flirt dance, který všechny přenesl do pařížského kabaretu Moulin Rouge ve chvíli, kdy se dámy v podání Evy Procházkové, Katky Zezulkové, Šárky Tomanové, Johanky Řezníčkové, Simony Bogrové a Lucie Mattabu, připravují na svoje večerní představení pod "dohledem" Kateřiny Krejčové.
Celou Noc tanců završila svým výstupem chilská tanečnice, choreografka a lektorka flamenca Amparo Núñez, která zatančila Sevillanas.

Fotogalerie II. půle programu

Na úplný závěr pozval moderátor večera Jan Adámek více jak 40 vystupujících, které diváci ocenili potleskem.

Děkujeme všem vystupujícím Noci tanců za překrásná vystoupení a úžasný zážitek z tance a diváckému publiku za skvělou atmosféru, kterou v průběhu akce vytvořili.

Vystupující lektorky a lektoři






A-Force
A-Force
Ani Conceicao
Ani Conceicao
Angeé
Angeé
Badriyah
Badriyah
Evička Pr
Evička Pr
Honza
Honza
Johanka Řezníčková
Johanka Řezníčková
Kateřina Zezulková
Kateřina Zezulková
Michaela
Michaela
Milan Zu
Milan Zu
Miroslava Gebouská
Miroslava Gebouská
Monika K
Monika K
Pavlína Dušková
Pavlína Dušková
Petra Z
Petra Z
Pentifull
Pentifull
Radek Strašík
Radek Strašík
Samiya Berzová
Samiya Berzová
Simona Bogrová
Simona Bogrová
Tereza Fayová
Tereza Fayová
Šárka Tomanová
Šárka Tomanová