Gala večer hvězd 2008

Gala večer hvězd - Let´s Dance 2008
Divadlo Blaník, neděle 27. 7. 2008 20:00 hod

Slavnostním vyvrcholením letošního třetího ročníku festivalu Let's Dance 2008 byl Gala večer hvězd, který v divadle Blaník shlédlo více jak 500 diváků. Program byl nabitý profesionálními výkony, které jistě nezklamaly očekávání všech v sále.

Večerní program zahájilo vystoupení Fantasy Fusion s hedvábnými vějíři, které probudilo temný sál a ve kterém se představily tanečnice Hanka Vorlíčková, Dorotka Kajfoszová, Pavlína Dušková, Jana Křížková a Věra Lněníčková.
Pak přivítal moderátor všechny přítomné v sále a pozval na jeviště vítězku loňského ročníku soutěže profesionálních tanečnic v orientálním tanci, tanečnici a herečku Kateřinu Krejčovou, která předvedla nádherné baladi v kabaretní podobě.
Kateřinu střídala na jevišti jedna ze zahraničních hvězd - americká choreografka a tanečnice Jillina, která v první polovině večera zatančila vlastní choreografii s názvem Oriental fusion.
Další vystoupení bylo malým překvapením pro všechny v sále. V programu bylo místo vyhrazené pro skupinu, které porota letošního 2. ročníku soutěže profesionálních tanečnic a skupin v orientálním tanci udělila divokou kartu. Možnost vystoupit na Gala večeru po boku hvězd získala košická skupina Šeherezáda.
Skupinu vystřídala sólistka Karolina Idrisová - jedna z nejlepších českých orientálních tanečnic, která získala nejedno ocenění i na mezinárodním poli - s dramatickou skladbou El Atlal.
A po úspěších nastoupila další hvězda - charismatický egyptský tanečník Osama Emam, který zatančil núbijský tanec v sólovém provedení.
Letošního ročníku soutěže profesionálních tanečnic a skupin v orientálním tanci, který se konal v rámci festivalu Let's Dance 2008 se zúčastnilo 12 skupin a 11 sólistek. Divokou kartu poroty v kategorii sólista získala tanečnice z Polska - Samira, která zatančila klasické raks sharqi.
Pro milovníky netradičních tanečních spojení bylo připraveno speciální vystoupení - fúze klasického flamenca a orientálního tance v podání skupiny Alegría a orientálních tanečnic Hanky Vorlíčkové, Lucie Coufalové a Karoliny Idrisové.
První polovinu večera zakončilo energické vystoupení Lubny Emam, která předvedla klasický orientální tanec "Arosty" tak, jak se tančí přímo v Káhiře.

Po přestávce byl prostor vyhrazen vítězům 2. ročníku soutěže profesionálních tanečnic a skupin v orientálním tanci, která se konala v sobotu večer v divadle Blaník. Na pódium se jako vítěz v kategorii sólistka vrátila polská tanečnice Suraiya (Szymala Eva) a vítězem kategorie skupin se stala MataHari Group, která tančí pod pražským Centrem Tance a vedením Karoliny Idrisové.
Karolina Idrisová je nejen tanečnicí a hlavní lektorkou Centra Tance, ale vede i taneční skupinu MataHari Group, kterou dovedla na červnovém festivalu v Berlíně k 3. místu. Úspěchy sklízely i další tanečnice. V kategorii amatérů se umístily: Monika Košárková na 1. místě, Hanka Vorlíčková na 2. místě a Věra Lněníčková na 3. místě. Šárka Martináková se prosadila v kategorii profesionálů, kde obsadila krásné 3. místo a velkým úspěchem bylo umístění skupiny MataHari Group na 3. místě v kategorii skupin.
Ve svém druhém vystoupení předvedla půvabná Jillina klasický orientální tanec.

V rámci letošního ročníku festivalu Let's Dance byla vyhlášena videosoutěž, do které bylo zasláno více než 50 příspěvků. V kategorii orientálních tanců vybrala mezinárodní porota ve složení Osmama Emam (Egypt) a Beata a Horacio Cifuentes (Berlin) v kategorii sólistů tanečnici Janu Koukalovou, která tančila pod uměleckým jménem Květinka a v kategorii skupin pražskou MataHari Group.
Výherci získali: sportovní tašku značky PUMA, zákaznický program Českých drah ČD Bonus věnoval oběma kilometrickou banku na 2000 km a Centrum Tance věnovalo pokázku na kurzy v hodnotě 2 500 Kč.
Ceny předala Marketingová manažerka Centra Tance Daniela Sotáková.

Po krátké vsuvce a předání cen se divákům Gala večera hvězd představila chilská choreografka a tanečnice flamenca Amparo Nuñéz, její ohnivé a dynamické flamenco bylo ozdobou jak páteční taneční exhibice - Noci tanců - tak i nedělního Gala večera.
Pak už se celý sál těšil na duet, který zatančili Karolina Idrisová a Osama Emam. Jejich Iskandarani - koketní, veselý a hravý tanec - byl osvěžujícím zážitkem.
Hvězdy vystřídala další hvězda. Závěrečné vystoupení americké tanečnice Jilliny sledovali diváci se zatajeným dechem. Taneční figury ve stoje i vleže se šavlí na hlavě byly dechberoucí.
V posledním sólovém vystoupení zatančila Lubna Emam dynamické baladi, které je pro tuto tanečnici typické a kterému předchézel tanec "Melaya laf" v káhirskem stylu.
Tradičně patří závěr večera skupině lektorek Centra Tance, která doprovází zahraničního hosta, nejinak tomu bylo i letos. Gala večer a v podstatě i 3. ročník festivalu Let's Dance ukončilo hravé a veselé "Saidi" - tanec s hůlkami v podání Šárky Martinákové, Doroty Kajfoszové, Lady Janáčkové, Vendulky Pánkové, Majky Stránské, Evy Hlávkové a Osamy Emama.
Večer vyvrcholil závěrečným nástupem.

Vystupující lektorky a lektoři




Všem vystupujícím děkujeme za nádherný večer a nezapomenutelný zážitek z vystoupení.
Amparo Núñez
Amparo Núñez
Dorotka
Dorotka
Eva
Eva
Hanka Vorlíčková
Hanka Vorlíčková
Jana Mirjam Křížková
Jana Mirjam Křížková
Jillina
Jillina
Lubna Emam
Lubna Emam
Majka
Majka
Pavlína Dušková
Pavlína Dušková
Věra Lněníčková
Věra Lněníčková