BOLLY-ORIENT PÁRTY

BOLLY-ORIENT PÁRTY

Reportáž z večera

Večerní program byl pestrobarevný a úchvatný. Na parketu se střídaly orientální tanečnice s indickými tanečnicemi, které ukázaly společně se svou lektorkou Mirkou Gebouskou filmový bollywood dance v plné kráse. Nádherná byla vystoupení lektora Michala Macha s jeho kolegyní Janou Brotánkovou, kteří zavedli diváky tancem bhratathanatyam do indických chrámů a z dílny indických mistrů zatančili choreografie Pušpandžali a Ganéšu.

Orientální tanečnice z kurzů MartinyV zazářily ve skupinových choreografiích, jakými byla Arabeska, Tanec se závojem, Inšalah, Orient fusion, Drum solo v upravených verzích od světoznámých tanečnic Jilliny a Azizy. Lektorka Martina v závěru večera poděkovala účastnicím svých kurzů sólovým vystoupením Tribal fusion a společně si zatančily za doprovodu živých bubeníků skupinovou improvizaci v klasickém tribal stylu.
Osvěžující choreografie připojila k tanečnímu programu lektorka Klára Stáňová se svými tanečnicemi, kterým pro podpoření jejich výkonu zatančila ve své vlastní choreografii.
Svou taneční premiéru před publikem zažívaly svěřenkyně lektorky Marcely Kordačové, které se uvedly popovou choreografií Tiki Tiki Bum od známého zpěváka Emana Sayyada a následně přidaly folklórní saiidi. Jako poděkování si vybrala lektorka Marcela duet v klasickém egyptském stylu, který zatančila s pokročilou tanečnicí Veronikou Koktanovou. Vystoupení těchto tanečnic patřilo k nejobdivnějším vystoupením, které byly k vidění v průběhu večera.
Příležitost projevit se před diváckým publikem dostaly také sólové tanečnice z kurzů. Velmi smyslné vystoupení, které sledovala maminka tanečnice hrdým pohledem, předvedla Verunka Ešnerová. Zcela odlišně pojala své sólové vystoupení paní Staňková, která ukázala, že je žena plná energie a tu vložila do svého tance.

Velký ohlas vzbudila v diváckém publiku vystoupení dětské taneční skupiny Habibi. Děvčata ve věku 7 až 17 let tančila popíkovou choreografii v orientálním stylu a přidala bollywood dance.

Speciálním hostem večera byla travesti umělkyně Karianna, která působí v divadle Ježka a Čížka. Divadlo má velmi ušlechtilé poslání, neboť podporuje zapojení lidí bez domova zpět do běžného života.

Parket byl plný také na orientální diskotéce, která vyplňovala jednotlivé taneční bloky.

Videogalerie z akce

Pozvánka

Pátek 25.11. od 19:00 hodin
Kde: Club Tropison, Náměstí republiky - OD Kotva 5. patro
Vstupné: 100 Kč
Vstupenky jsou v prodeji na recepcích Centra Tance (rezervace je možné udělat ihned) a v den konání akce v klubu Tropison.

Oslavte s námi 10. výročí!

Těšit se můžete na pestrost tanečních stylů v průběhu večera!
Bollywood, bharatanatyam, raks sharki, tribal, tribal fusion v podání lektorek a lektorů Centra Tance a jejich svěřenců z kurzů. Zvláštní hosté: dětská orientální skupiny Habibi a travesti zpěvačka Karianna

Lektorky

Martina V
Martina V
Miroslava Gebouská
Miroslava Gebouská
Zuzka Sv
Zuzka Sv